06 / 05 / 2024

selçuklu mimarisi kullanılan yapılar

selçuklu mimarisi kullanılan yapılar

AK Parti’ nin 30 Mart Seçim Beyannamesi’ne göre yeni dönemde ‘akıllı belediyecilik’le halkın yaşamı kolaylaştırılacak, birçok kentte de Selçuklu ve Osmanlı mimari estetiği öne çıkarılacak.

Gürpınar'ın çehresi Selçuklu mimarisi yapılarla değişecek!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesince hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde yıkılan 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisi tarzında iş yerleri yapılacak.

Konya Selçuklu'da 34 milyon liraya satılık 6 gayrimenkul!

Konya Selçuklu Belediyesi, 3 mahalledeki 6 gayrimenkulünü ihale usulü ile satıyor. Toplam 34 milyon liradan satılan gayrimenkuller için ihale 18 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Bitlis Ahlat'ta Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeniden hayat buluyor!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde hayata geçirilen proje ile Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeni yapılan çeşmelerde yeniden hayat buluyor.

Selçuklu'nun yeni gözdesi: Selçuklu çiçek bahçesi!

Selçuklu Belediyesi tarafından Kelebekler Vadisi Parkı’na kazandırılan “Selçuklu Çiçek Bahçesi” yoğun ilgi görüyor. 9 türde 250 bin çiçeğin yer aldığı bahçe fotoğraf severler için görsel bir şölen sunuyor.

Sancaktepe Selçuklu Vadi 2017'de tamam!

Tago Architects’in Selçuk Ecza için tasarladığı Sancaktepe’deki Selçuklu Vadi projesi metro bağlantısı dolayısıyla kullanıcılarına ulaşılabilir bir yaşama alanı sunuyor. Projede yaşamın 2017 yılının ortalarında başlaması hedefleniyor.

Konya Selçuklu en fazla konut satılan 8. ilçe!

Konya ilinin Selçuklu ilçesi 2015 yılında en fazla konut satışı yapılan 8. ilçe oldu. Konya'nın diğer merkez ilçeleri Karatay'da 4 bin 434, Meram'da ise 3 bin 439 konut satışı yapıldı.

Selçuklu Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların vergi ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla emlak veznelerinin 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü de hizmet vereceği belirtildi.

Selçuklu Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Yaptığı sosyal tesislerle vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda büyük katkı sağlayan Şahinbey Belediyesi tarafından, 75.Yıl, Çağdaş, Yeşilevler ve Bülbülzade Mahallelerinin birleştiği noktada yaptırılan Selçuklu Gençlik Merkezi törenle açıldı.

Selçuklu Beyhekim Yüzme Havuzu hizmete açıldı!

Vatandaşları spor yapmaya yönlendiren Selçuklu Belediyesi, tesislerden birini daha tamamladı. Sancak Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan yüzme havuzunun ardından Beyhekim Mahallesi’ne kazandırılan Beyhekim Yüzme Havuzu da faaliyete geçti

Yapı Yatırım Selçuklu Evleri Projesi!

Yapı Yatırım Selçuklu Evleri Projesi İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde hayata geçiriliyor. Peşin alımlarda yüzde 5 indirim yapılan projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor.

Konya Selçuklu'da 24 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Selçuklu Belediye Başkanlığı, Sille, Hocacihan ve Dikilitaş'ta bulunan 5 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 24 milyon TL olarak belirlendi. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Selçuklu Evleri'nde kampanya!

Büyüyen ve gelişen yeni bölge Sultanbeyli’de konforlu ve lüks hayatın şık Selçuklu mimarisi ile şekillendiği Selçuklu Evleri, hızla gelişen Sultanbeyli’de uygun fiyatlı daire sahibi olma seçeneği sunuyor.

selçuklu mimarisi kullanılan yapılar Haberi

selçuklu mimarisi kullanılan yapılar


30 Mart yerel seçimleri öncesi Seçim Beyannamesi’ni açıklayan AK Parti,  halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak akıllı projeleri uygulayarak, ulaşımdan güvenliğe, çevreden sosyal yaşama kadar köklü değişiklikler yapmayı hedefliyor. ‘Akıllı belediyecilik’ uygulamayı ve ‘estetik kentler’ yaratmayı hedefleyen AK Parti Seçim Beyannamesi'nde şu unsurlar öne çıkıyor: 


‘AKILLI’ ULAŞIM SİSTEMİ 

AkYolbil Projesi, otobüslerin GPS/GPRS teknolojisi kullanılarak online izlenmesini ve otobüslerin duraklara tahmini varış sürelerinin, duraklara yerleştirilen elektronik panolar aracılığıyla yolculara duyurulmasını, işletme ve hat verimliliğinin artması ile maliyetlerin azalmasını sağlayacak. Bazı bölgelerde pilot uygulaması olan proje, tüm kentte yaygınlaşacak. 


‘İNTERNETTEN RUHSAT’ UYGULAMASI MODEL OLACAK 

Konya'da Büyükşehir Belediyesi "akıllı" uygulamalara ağırlık veriyor. Türkiye'de ilk kez işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvuruları internet üzerinden alınıyor. Bu uygulama, yurt genelindeki belediyelerde yaygınlaşacak. 


İSTANBULKART YENİ İMKANLAR SUNACAK

Metrodan metrobüse, otobüsten vapura bütün ulaşım...