23 / 07 / 2024

Selim Velioğlu inşaat

Selim Velioğlu inşaat

1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı alan Selim Velioğlu kimdir? Selim Velioğlu bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Hocaoğlu İnşaat'tan Sancaktepe'ye deprem izalatörlü yeni konut projesi geliyor!

Hocaoğlu İnşaat Anadolu Yakası'nın ilk ve tek  Japon teknolojisi deprem izalatörlü konut projesini Sancaktepe'de hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eyüpoğlu İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde faaliyette bulunan Eyüboğlu İnşaat hakkında yeni karar çıktı. Şirketin konkordato başvurusu reddedildi.

Kosonoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kosonoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Selim Bilici tarafından kuruldu.

Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmci oldu!

Eski manken Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmciliğe soyundu. Moralıoğlu, Güney Amerika’ya turlar düzenlemeye başladı.

Eyüboğlu İnşaat'ta miras kavgası başladı!

Demir çelik ve inşaat sektörünün önemli isimlerinden olan Eyüboğlu ailesinde miras kavgası yaşanıyor. 10 milyar liralık ciroya sahip grubun ortakları, malları paylaşamadı ve dava açtı.

Bursa Yavuz Selim Ortaokulu'nun inşaatı tam gaz!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yavuz Selim Ortaokulu’nun inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Gebze Yavuz Selim ASM'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'ne yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Selimoğlu İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Pana Yapı'nın sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm projesinde inşaat durunca yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar, Şişli Tanju Okan Parkı'nda bir araya gelip, eylem yaptı.

Köroğlu İnşaat işçilerinin eylemi 60'ıncı gününde!

Ücretlerini alamadıkları nedeniyle 25 Eylül’den beri eylem yapan Köroğlu İnşaat'ın işçileri, paralarını almadan inşaattan ayrılmayacaklarını söyledi.

Selim Velioğlu inşaat Haberi

Selim Velioğlu inşaat

Selim Velioğlu kimdir?

Selim Velioğlu, 1961 yılı İstanbul doğumlu. Selim Velioğlu 1984 yılında MSÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında çeşitli yapıların ön proje ve uygulama projelerini hazırladı. 


1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı aldı. Girdiği mimari proje yarışmalarında 5 kez birinci ödül ve 16 kez ikinci ödül olmak üzere toplam 46 ödül kazandı. 1995 yılında grafik dalında "Yunus Nadi ödülü'nü" ve 2000 yılında proje dalında "Ulusal Mimarlık ödülü'nü" aldı. 


Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve tasarım çalışmalarını sürdürmektedir.


Akademik görevi:

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü (1984 - Sürüyor)

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü (2002 - Sürüyor)


Yazıları:

Aquapark Kazan, Tataristan (Yapı, 11/2003)


Depreme Uyarlı Yerleşmeler Mimari Fikir Yarışması...