05 / 05 / 2024

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu

Edirne Selimiye Arastası’nda bulunan dükkan sahipleri, Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı kira artışını çok bulduklarını, bu ölçüdeki zammın bir tek arastaya yapıldığını söylediler. İşte ayrıntılar...

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu!

Edirne Selimiye Arastası’nda bulunan dükkan sahipleri, Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı kira artışını çok bulduklarını, bu ölçüdeki zammın bir tek arastaya yapıldığını söylediler. İşte ayrıntılar...

Esnaf TOKİ'den dükkan istiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde esnafa da yer verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

TOKİ esnafı taksitle ev sahibi yapacak!

Emeklilerle birlikte çeşitli kesimlere tanınan ucuz konut sistemi için esnaf da devreye girdi. Projeye göre TOKİ esnaf için özel konut üreterek avantajlı taksitlerle satacak.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, bulvarın kapatılmasına tepkili!

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Gani: "Ankara Bulvarı'nın kapatılması kararına ilişkin nöbetçi idare mahkemesine yürütmeyi durdurma ve iptal başvurusunda bulunuyoruz" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar odası sektör analiz raporu için düğmeye bastı!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, esnaf ve sanatkarları dünya standartlarına taşımak hedefiyle Türkiye’de ilk olacak bir sektör analiz raporu için düğmeye bastı.

Kentsel dönüşüm yaparken esnaf hakları korunmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İkinci Belediye Çarşısı’nın yıkılması hâlinde esnafın haklarının gözetilmesini istedi.

Şahinbey Sanayi Sitesi'ne 845 esnaf taşındı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Sanayi Sitesine taşınan esnafı ziyaret ederken, şehir içindeki esnafın yüzde 90'nının taşınma işlemini tamamladığını dile getirdi.

Selimiye Camisi'nin girişine engelli vatandaşlar için portatif rampa kuruldu!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin, avlusundaki merdivenler ile girişine, engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için portatif rampa kuruldu.

Selimiye Camii 100 km mesafeden görülecek!

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan'ın ‘ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, geceleri 100 kilometre mesafeden görülebilecek.

Selimiye Camisi 2 bin 656 armatürle aydınlatılacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camisi'nin, ışıklandırma çalışmasının ardından Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülebileceğini söyledi.Şahin, Caminin kubbesi ve avlusu dahil 2 bin 656 armatür takılarak ışıklandırılacağını anlattı.

Sakarya Erenler'deki dönüşümde esnaf şartlı tahliye istiyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi her ne kadar askıya alınsa da esnaf temkinli davranıyor. Görüşlerini aldığımız sanayi esnafı, öne sürdükleri şartlarla haklarını istiyor.

Bendevi Palandöken: Turizmdeki düşüş esnafı olumsuz etkileyecek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turist sayısındaki dönemsel düşüşün esnafı kısa süreli olumsuz etkileyebileceğini ve bayramdan sonra iç turizmin pik yapması ile her şeyin düzeleceğini söyledi.

Mustafa Salman: Esnaf da kentsel dönüşümden yararlanmalı!

Yeni Adıyaman Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, Adıyaman Belediyesi tarafından düşünülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu Haberi

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu

Arasta Çarşısı’nda bulunan dükkanların kira artışlarında dengesizlik olduğunu öne süren Selimiye Arastası Esnafları Dernek Başkanı Ayşe Karadaş, "İçinde esnafın olmadığı bir komisyonla gerçekleştirilmiş. Bu ölçüdeki zam bir tek arastaya yapılmış. Geçen yıl Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray’ında bulunan dükkanlara yaptıklarını söylüyorlar. Bu yıl da sıra sizde şeklinde konuşuldu. Bedestende 200 TL dükkan kirası var. Bedesten çarşısının dış dükkanları 7 gün 24 saat çalışıyor. Orada dükkanların kiraları 200 TL iken neden Arasta’da böyle oldu? Bin TL’yi geçti dükkanlarımız" dedi.


Esnafın hayat standardının giderek düştüğünü belirten Karadaş, "Biz de mi sosyal hizmetlere gidip sıraya girelim? Siyasi muhalefet ve iktidarın bizleri seçimden seçime değil de sık sık halimizi hatırımızı sormaları gerektiğini düşünüyorum. Şu anda herkese kırgın. Herkese kızgın durumdayız. Önümüzdeki sene hangi çarşıya sıra gelecek...