10 / 05 / 2024

Selimiye Camii restore edilecek

Selimiye Camii restore edilecek

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde, "sır oda" adıyla bilinen, pencereli ancak kapısız odanın, ne amaçla kullanıldığı caminin restorasyonu sırasında anlaşılacak.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Selimiye Camii restore edilecek Haberi

Selimiye Camii restore edilecek

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde, "sır oda" adıyla bilinen, pencereli ancak kapısız odanın, ne amaçla kullanıldığı caminin restorasyonu sırasında anlaşılacak.


Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul Rehberler Odası'nın işbirliği ve TURİNG'in desteğiyle, kokartlı 45 kişilik rehber grubuna, vakıf eserlerini tanıtma ve eğitim gezisi Selimiye Camii'nden başladı.


Dün İstanbul'da verilen teorik eğitimin ardından, bugün alanda sürdürülen gezide, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Selimiye Camii'nin restorasyon projesinin hazır olduğunu söyledi.


Restorasyon çalışmasının, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayının ardından başlayacağına işaret eden Güneren, "Restorasyon sırasında camiyle ilgili bilinmeyenler de çözülecek. 'Selimiye Camii'nde 'sır oda' olarak bilinen, penceresi bulunup da kapısı olmayan odanın ne amaçla yapıldığını anlayacağız" dedi.


Selimiye Camii'nin ardından rehberlere, şehirdeki vakıf eserleri gezdirilerek bilgi verildi.


İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornovalı da tanıtım ve bilgilendirme...