07 / 05 / 2024

Selimiye Kışlası mülkiyeti

Selimiye Kışlası mülkiyeti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatya Altay Kışlası Sosyal Tesisleri inşaatında sona gelindi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Altay Kışlası içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden sosyal tesislerin inşaatında inceleme gerçekleştirdi. 

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Kayseri Büyükşehir mülkiyetindeki arsalar satışa çıkıyor!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Beyazşehir Mahallesi, Erciyes Mahallesi ve Şeker Mahallesi’nde bulunan arsalar satışa çıkıyor.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

18  maddede sitelerde kat mülkiyeti kütüğü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat mülkiyeti kütüğü ile istem ve belgeler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Üsküdar Selimiye imar planı askıda!

Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi, Selimiye Kışlasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.11.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Rami Kışlası kitap ve kütüphane vadisi olacak!

Rami Kışlası'ndaki çalışmalar tamamlandığında 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak...

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.

Selimiye Kışlası mülkiyeti Haberi

Selimiye Kışlası mülkiyeti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ülke gündemi ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Kanal İstanbul ve bazı taşınmazların Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrine ilişkin konuşan Göksu, Selimiye Kışlası'nın devrini anlattı. Göksu, şunları kaydetti:

"Efendim Taksim Gezi Parkı mülkiyet meselesi. 2008'de bir yasa çıktı. Türkiye'deki bütün metruk vakıfların mülklerinin kendisine iade edilmesi. Gayrimüslim vakıflara mülklerini iade ettik. 1. Ordu'nun karagâhı neresi? Selmiye Kışlası. Selimiye Kışlası da vakıflara devreldi. Mevzuat gereği metruk, yani sahipsız vakıfları mer'i hukukumuza göre maliki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nündür.

Türkiye'de en büyük dönüşüm projesini yapan bir isimim. Hasdal'a askeri kışla yapmak için 1960'larda açılmış davaları bitirmek için uğraştık. Metruk vakıflarla ilgili mülkiyet o kadar...