19 / 05 / 2024

selimiye meydanı yeniden düzenlenecek

selimiye meydanı yeniden düzenlenecek

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin bulunduğu meydan yeniden düzenlenecek...

Eyüpsultan Meydanı'nda düzensiz yapılaşma sona eriyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Meydanı'nda yer alan düzensiz yapıları ortadan kaldırarak tarihi yapıları yeniden gün yüzüne çıkartıyor. 

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Taksim Meydanı yeniden düzenlenecek!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Camisi, Muammer Karaca Tiyatro Salonu’nun son durumu hakkında açıklamalar yaptı...

Ankara Yenimahalleye'ye yeni meydan müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yenimahalle Belediyesi Meydan AVM önündeki etkinlik alanını yeniden projelendirdi.

Çağlayan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İBB,Çağlayan Meydanı'nı örnek teşkil edecek bir meydana dönüştürmek için çevredeki yapılaşmaya da müdahale edecek. Bu kapsamda meydanın çevresindeki binalar yıkılarak meydan yeniden düzenlenecek...

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı yenileniyor!

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı, Zeytinburnu Belediyesi, İBB işbirliğiyle yeni bir görünüme kavuşturuyor. Meydan, yeniden düzenlenerek daha ferah bir hale getirilecek..

Trabzon Ortahisar'a ikinci meydan geliyor!

Yatırımlarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar ilçesindeki tarihi Karagöz Meydanını şehre yeniden kazandıracak.

İstanbul’un 71 meydanı yeniden inşa edilecek!

İstanbul’un en önemli cadde ve meydanları yeniden inşa edilecek. 2.5 yılda yeniden düzenlenecek 71 cadde ve meydan için ihaleye çıkılacak.

Rize’de otopark inşaatı yeniden başlıyor!

Rize'nin Cumhuriyet Meydanı’nda yapımına başlanılan otopark inşaatı durdurulmuştu. Proje kapsamında çalışmalara yeniden start veriliyor.

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

Eminönü meydanı yeniden düzenleniyor!

İBB'nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Mısır Çarşısı Meydanı, Yeni Cami ve Üsküdar-Kadıköy-Boğaz iskelelerinin çevresi yeniden düzenleniyor

selimiye meydanı yeniden düzenlenecek Haberi

selimiye meydanı yeniden düzenlenecek

UNESCO Alan Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Topsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nce Selimiye Meydan Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan projenin, UNESCO tarafından uygun görüldüğünü söyledi.


Selimiye Camisi Meydanı'ndaki düzenleme çalışmalarının ardından Edirne'nin yeni bir görünüme kavuşacağını belirten Topsel, ''Meydanda yeşillendirme ve dinlenme yerleri olmak üzere pek çok yeni mimari çalışmalar yapılacak. 

Çalışmalar içerisinde Selimiye Camisi'ni örtmeyen, açık oturma yerleri düzenlenecek. Selimiye Camisi ve çevresine de gölgelerle mimari aydınlatma ve ışık oyunları uygulanacak'' şeklinde konuştu.


Topsel, Saraçlar Caddesi'nden aktif olarak Edirne Belediyesi'nin önündeki yol ile orduevinden Selimiye Camisi yönüne çıkan yolun, proje kapsamında yayalaştırılmasının planlandığını ifade ederek, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de yayalaştırma çalışmalarına destek verdiğini bildirdi.


Topsel, Selimiye Meydanı'ndaki çalışmaların, Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma...