29 / 04 / 2024

Semir Över

Semir Över

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semir Över, Hatay’da 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklediklerini söyledi.

SSK, Bağ-Kur, EYT herkes çembere girdi! Eksik primi olanlar için hayat kurtaracak! 3.600 ve 5.400 günle erken emeklilik

Milyonlarca kişi emeklilik için hayal kuruyor. Herkesin emeklilik şartları ver kriterleri farklılık göstermekte. Prim gün sayısı ve yaş faktörü en önemli kriterler arasında geliyor. İşte erken emeklilikte yaş ve prim kriterleri...

Altın rekor üstüne rekor kırıyor! Gram, çeyrek, yarım altın fiyatları resmen fırladı! 22 Şubat 2024 altın fiyatları!

Altın fiyatları doların değer kaybetmesi ver Fed tarafından gelen faiz indirimlerine devam edileceğine yönelik sinyallerin etkisiyle rekor kırdı. Gram, çeyrek, yarım altın fiyatları resmen fırladı! 22 Şubat 2024 altın fiyatları.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilanda alıma ilişki tüm bilgilere ver verildi.

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

İslam Memiş'ten sil baştan gümüş yorumu!  Yatırımcıları peş peşe uyardı: Dikkat edin

Altın ver para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten dil baştan gümüş yorumu geldi. Yatırımcıları ''dikkat edin'' diyerek uyarıda bulundu.

Carrefour'un kampanyası herkesi mest etti! Bu indirimleri kaçıran dizini döver

Mutfak gereksinimleri için yapılan market masraflarına katkı sağlamak için, Carrefoursa indirimlerini başlattığını ilan etti. Özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı şu zamanlar vatandaşa büyük rahatlık sağlayan Carrefour, indirimleri ile yine insanların yüzünü güldürmeyi başardı.

Başvuru tarihini kaçıran dizlerini döver! PTT aracılığı ile 1.100 TL verilecek

Geliri düşük ailelerin kesinlikle kaçırmaması gereken yardım için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL nakdi yardım yapılacak

Gümüş tozu dumana katacak! Tam tarih verildi! Gümüş yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek!

Güncel gümüş fiyatları 17 TL'ye kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün ne kadar olacağı ver ne zaman yükseleceği belli oldu. Tam tarih verildi! Gümüş yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek!

Murat Tanrıöver kimdir? Hangi görevlerde bulundu?  Uzmanlık alanı nedir?

Hedef Holding A.Ş Yönetim kurulu Üyesi Murat Tanrıöver kimdir? Kaç yaşında? Murat Tanrıöver daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Tanrıöver'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Tanrıöver'in hayatına dair merak edilenler.

Bu ödemeyi almayan dizlerini döver! Fiyatı duyanlar hemen başvuru yapmaya başladı bile

Geride bıraktığımız günlerde Ak Parti seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, devlet katkılı kredileri ilan etti. Faizsiz ve geri ödemesi hakkında verdiği bilgilerle gençleri mutlu etti. Peki bu krediler nasıl alınacak? detaylar haberimizde.

Semir Över Haberi

Semir Över

Prof. Dr. Semir Över, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Araştırma Dairesi tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’na göre Hatay’ın kırmızı kuşak üzerinde birinci dereceden deprem bölgesinde olduğunu ve risk taşıdığını hatırlattı. Geçen 10 Şubat’ta Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Över şöyle dedi:

"Hatay’da son yüzyılda meydana gelen depremlerin episantral dağılımlarına göre 10 Şubat’ta meydana gelen depremin konumu Samandağ- Yayladağı arasında bir bölgede kalıyor. Hatay’ı etkileyen faylara baktığımızda bunlar önemli faylardır."


''YÜZDE 90’I BU FAY ÜZERİNDE''


10 Şubat’taki depremin Kıbrıs- Antakya Transform Fayı’nda meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Över, şunları söyledi:

"Burada pek çok deprem meydana gelmiştir ve özellikle son yüzyılda her ne kadar büyük deprem meydana gelmemiş olmasına rağmen, orta ve küçük büyüklükte depremler sıkça meydana gelmiştir....