07 / 05 / 2024

şemsi paşa halk kütüpkanesi

şemsi paşa halk kütüpkanesi

Mimar Sinan'ın son dönem eserlerinden olan şuanda Halk Kütüphanesi olarak kullanılan Şemşi Paşa Külliyesi İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor...

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısı değişecek mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Erhan Afyoncu bugünkü yazısında, Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısını değiştirecek projeden bahsetti. İşte o haber...

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camisi'nde çatlak yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Şemsi Paşa Camisi içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedşç

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Balıkesir Zağnos Paşa Kent Meydanı için 3 alternatif proje!

Zağnos Paşa Kent Meydanı ile ilgili 3 alternatifli projeyi basına tanıtıldı.Uygulanacak olan tek projeye halk oylaması sonucunda karar verilecek.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün restorasyonunda son durum!

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Fethi Paşa Korusu'na halkın tepkisine rağmen bugün iş makineleri girdi. Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi.

Şemsi Ahmet Paşa Camii hikayesi!

Mimar Sinan’ın dehası sayesinde ‘Kuşkonmaz’ özelliğiyle bilinen Şemsi Ahmet Paşa Camii, yüzlerce yıldır kıyıyla deniz arasındaki geçişi saygıyla karşılıyor. İşte Şemsi Ahmet Paşa Camii hikayesi...

İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta!

Padişah 3. Selim döneminde sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde minaresinin yıkılması halinde ustasının boynunun vurulacağı rivayet edilen İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

şemsi paşa halk kütüpkanesi Haberi

şemsi paşa halk kütüpkanesi

Üsküdar'da Halk Kütüphanesi olarak hizmet veren Şemsi Paşa Külliyesi, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor. Mimar Sinan'ın son dönem eserleri arasında yer alan külliyenin restorasyonu 611 bin TL'ye mal olacak. 


Zeminde araştırma kazısı başlanan projenin, 2013 yılı içinde tramamlanması bekleniyor. Yapının özgün harcına uygun malzemeyle, külliyenin dış cephe duvarları, kubbelerindeki çatlaklar, çatısı ve revakları tamir...