05 / 05 / 2024

senegal Blaise Diagne Havalimanı

senegal Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Senegal Stadı açıldı!

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika KDV açıklaması!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  gündeme ilişkin konulara değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlara elektrik faturası müjdesi! 1 Mart itibariyle...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalar yaptı.

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Ünlü şarkıcı Akon, yeni fütüristik şehir projesini Uganda'da başlatıyor!

Senegal asıllı ünlü şarkıcı Akon, Senegal'den sonra Uganda'da da fütüristik şehir projesini başlatacağını duyurdu.

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi...

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Senegal'de SENCON 2020 başladı!

Batı Afrika ülkesi Senegal'de, 20 Türk şirketinin katıldığı SENCON 2020 (Uluslararası İnşaat, Altyapı ve Yenilenebilir Enerji) Fuarı başladı.

senegal Blaise Diagne Havalimanı Haberi

senegal Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaların Senegal'de hayata geçirdiği Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 8 ayda tamamlanan havalimanı 3 milyon yolcu kapasitesine sahip. Havalimanı açılışına, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Gine-Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Türk firmaların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 


Dakar'da 2008'den bu yana bitirelemeyen ancak Summa ve Limak'ın tamamladığı yeni havalimanı aynı zamanda Senegal'de bağımsızlıktan sonra faaliyete geçen ilk havalimanı olma özelliği taşıyor.


Şehre 40 kilometre mesafede hayata geçirilen yeni havalimanının Afrika'yı Avrupa'ya bağlayacak geçiş noktası olacağı tahmin ediliyor. Summa ve Limak, yaklaşık 730 milyon dolara inşa ettiği havalimanının...