04 / 05 / 2024

senegal kent pazarı tasarımı

senegal kent pazarı tasarımı

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

İstanbul'da yaşanan kent yoksulluğu ile mücadele için hazırladıkları sosyal destek projelerini açıklayan Ekrem İmamoğlu, tek maaşla geçinen emeklilere hane başına yıllık 10 bin Türk Lirası destek verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Çepni-Suadiye Kent Çarşısı, Suadiye Pazarı’nın yeni yerinde ilk gününde gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak!

Mega kent İstanbul'da virüs tedbirleri kapsamında çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

Türk firmaları Senegal'de milyar dolarlık işler başardı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk firmalarının Senegal’de havalimanları, kongre ve kültür merkezleri, oteller, lojistik merkezleri ve pazar yerleri gibi milyar dolarlık işler yaptığını gördüm." dedi.

Manisa Sarıgöl’e modern otopark ve pazar yeri!

Sarıgöl’ü daha yaşanabilir ve modern bir kent yapmak için yoğun çalışma içerisinde olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, modern otopark ve pazar yeri startını verdi.

Adana Kent Meydanı için ilk kazma vuruldu!

Adana'nın kanayan yarası olan Saydam Caddesi ve Obalar Caddesi'nin trafik sorununu çözecek, Balıkçılar Pazarı'na yeni bir çehre kazandıracak Adana Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için ilk kazma vuruldu.

Mersin'in kent merkezi tamamen yenileniyor!

Mersin’in kalbi kent merkezi baştan başa yenileniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı’nı yeniliyor.

Ankara Çankaya'ya 6 yeni pazar yeri geliyor!

ÇANKAYALILAR 2016'da 6 yeni pazaryerine kavuşuyor. 'Yeni Nesil Pazar' olarak adlandırılan projeyle, pazaryerleri artık sadece gıda pazarı olmayacak. Çankaya'nın pazaryerleri sosyal etkinliklerin, konserlerin yapılacağı kent meydanı niteliğine kavuşacak.

Nevşehir Kozaklı'da kapalı pazar yeri açıldı!

NEVŞEHİR’in Kozaklı ilçe Belediye Başkanı Celalettin Güven’in modern, çağdaş ve kent dokusuna uygun olarak hayata geçirdiği Kapalı Pazar Yeri Projesi, esnaf ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Şile yeni pazar yeri gün sayıyor!

Kent Meydanı ve Katlı Otopark projesi çalışmalarının başlaması sebebi ile taşınacak olan halk pazarının yeni yeri pazarcı esnafını ve vatandaşları ağırlamak için gün sayıyor.

Seyhan Kent Meydanı Projesi'nin içerisine inşaat ruhsatı verildi!

Adana Seyhan Belediyesi'nin Balıkçılar Pazarı civarına yapmayı planladığı kent meydanı projesinin tam göbeğine inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkı. İnşaat ruhsatı verilmesi projenin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda şüpheye yol açtı.

Seyhan Kent Meydanı projesinde son durum ne?

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent meydanı konusunda çalışmaların devam bakan Sarı'ya teşekkür ettiğini bu projeyi hayata geçirmek için gerekirse Balıkçılar Pazarı'nda yatacağını söyledi.

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

senegal kent pazarı tasarımı Haberi

senegal kent pazarı tasarımı

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor. Senegal Hükümeti’nin talebi üzerine hazırlanan “Senegal Kent Pazarları” projesi, ülkenin 13 farklı kentindeki dağınık ticari faaliyetleri daha düzenli, güvenli, hijyenik ve yasal şekilde bir araya getirmeyi hedefliyor.


Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli kentlerinde farklı fonksiyonlarda pek çok yapıya ve kentsel tasarım projesine imza atan PAB Mimarlık, Senegal Hükümeti’nin davetiyle ülke kentlerinin farklı ihtiyaçlarına adapte olabilecek esneklikte, modüler bir kent pazarı projesi tasarladı. Başkent Dakar’da ve diğer kentlerde günlük ticaretin çoğunlukla sokaklarda ya da araç yolunun iki yanına sıralanmış tezgahlarda gerçekleşmesi, bu ortamların düzensiz ve satıcı için mal güvenliğinden uzak oluşu,...