29 / 04 / 2024

Seniha Sultan Köşkü

Seniha Sultan Köşkü

1975 yılında Balmumcu'daki Jandarma 10. Bölge Komutanlığı binası olarak kullanılan tarihi Seniha Sultan Köşkü tamamen yanmış. Saat 07.45 sıralarında çıkan yangın, 11.15'te kontrol altına alınabilmiş.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Recep İncecik tarafından kuruldu.

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Sultan Küskü, Onur Aycibin, Serment Aycibin ve Yunus Emre Cevahiroğlu tarafından kuruldu. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Vasip Şahin Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yol çalışmaları ivme kazandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının, köprünün açılış tarihi olan 26 Ağustos'a yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde test sürüşleri başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Asfaltlama çalışmalarının bitmesinin ardından, test sürüşleri başladı. 29 Ekim’de açılacak olan köprünün artık ince işçilikleri yapılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

Seniha Sultan Köşkü Haberi

Seniha Sultan Köşkü



SENİHA SULTAN KÖŞKÜ YANDI


 Balmumcu'daki Jandarma 10. Bölge Komutanlığı binası, dün sabah çıkan yangın sonucu tamamen yanmıştır. Tarihi değeri olan ve Seniha Sultan Köşkü olarak tanınan 4 katlı binadaki yangın, saat 07.45 sıralarında başlamıştır. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangının üst katlarda başlaması sonucu aşağı katlarda bulunan evrak ve diğer malzemeler kurtarılmıştır. Can kaybı olmayan yangın ancak saat 11.15'te kontrol altına alınabilmiştir. 


Milliyet Gazetesi 21 Mayıs 1975



Abdullah Kutalmış...