05 / 05 / 2024

Seramik sektörü ne durumda

Seramik sektörü ne durumda

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ( UTSO ) Başkanı Mustafa Kuvvet, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki savaş ve çatışma ortamının, Türk seramik sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

Seramik sektöründe verimlilik artıyor!

Avrupa'daki krizin Türk markaları için fırsat olduğunu belirten Seranit İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, "5 yıl önce kalitesine rağmen markalarımızın Avrupa'da itibarı yoktu. Artık biliniyoruz, saygı görüyoruz" dedi...

İnşaattaki büyüme seramik sektörünü etkilemiyor!

Hitit Seramik, seramik zemin kaplamaları sektörüne ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Firma, "İnşaat sektöründeki sayısal büyüme, aynı oranda seramik zemin kaplaması kullanımını artırmamaktadır'' dedi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

2000 yılında İş Bankası, ilk kez konut sektörüne girmiş!

2000 yılında İş Bankası, Ömerli'de yapılacak 'Casaba İş-Koray' projesiyle konut sektörüne girecekmiş. Ayvalı Çiftliği bölgesinde ormanlık arazi üzerine inşa edilecek konutlar 136 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacakmış.

Özyurtlar İnşaat, AVM ve yapı market sektörüne giriyor!

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği konut projelerinin ardından perakende sektörüne giren Özyurtlar İnşaat, Nmerkez Outlet ile alışveriş merkezi sektöründe, Neyzen ile yapı market alanında büyümeyi hedefliyor

Yörük, İnşaat sektörüne girdi!

50 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan YÖRÜK Ailesi, sahibi olduğu Türkiye’ nin en büyük süt Ürünleri firması Yörsan’a Dubaili Abraaj Capital’i ortak aldıktan sonra “YÖRYAPI” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Nazer Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ford bayisi olarak hizmet veren Nazer Otomotiv, KIA markasını da bünyesine ekledi. Nazer Otomotiv Yöntim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ inşaat sektörüne adım atacaklarını açıkladı.

Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi!

Yarım yüzyılı aşkın süredir çorap üretimi yapan Paktaş, sektörün önde gelen sanayicilerinden biri. Son dönemde kendi markalarına dönük üretim ve pazarlama stratejisi izledi. Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek "Kimse inşaat sektörüne engel olmasın" dedi..

Ergün Turan: İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız" diye konuştu.

Türk inşaat sektörüne yabancı yatırımcının ilgisi artıyor!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, yabancı yatırıcının Türk inşaat sektörüne olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Seramik sektörü ne durumda Haberi

Seramik sektörü ne durumda

Kuvvet, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve güçlenen üretim ağıyla gelişirken çevre ülkelerde yaşanan gerilim ve çatışma ortamının bazı sektörleri olumsuz etkilediğini, bunların başında da seramik sektörünün geldiğini anlattı.


Irak, Suriye ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlık ve çatışmaların komşu ülke ekonomilerine de etki ettiğini belirten Kuvvet, kısa vadede bu ülkelerdeki sorunların çözülmesini beklemediklerini bunun için alternatif pazarlara yönelimin zorunlu olduğunu ifade etti.


Geçen yılın 9 aylık bölümünde Irak'a 210 milyon 790 bin dolar, Libya'ya 157 milyon 867 bin dolarlık ihracatın gerçekleştirildiğini, bu yılın aynı döneminde ise Irak'a 157 milyon 165 bin, Libya'ya ise 89 milyon 43 bin dolarlık ihracatın yapıldığı bilgisini veren Kuvvet, şöyle konuştu:


"Bir önceki yıla göre bölge ülkelerine gerçekleştirilen ihracat yüzde 28 azaldı. Bölge...