03 / 05 / 2024

serberst bölgeler çedden muaf mı

serberst bölgeler çedden muaf mı

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

6 ildeki bazı bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Muğla, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Sivas ve Bolu illerinde yer alan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Bayburt Merkez'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bayburt İli, Merkez ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayburt Merkez'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bayburt İli, Merkez ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31282 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgeler!

Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi İlker Ay, Türkiye'nin turizm kentlerinden Antalya'nın gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgelerini sıraladı.

Ankara Çamlıdere'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Çamlıdere ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Kızılcahamam'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yalova'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Yalova İli, Altınova ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

serberst bölgeler çedden muaf mı Haberi

serberst bölgeler çedden muaf mı

Meclis’e gönderilen ancak yasama dönemi bittiği için “kadük” kalan Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı çevrecileri kızdıracak maddeler içeriyor. 


YER TETKİKİ MUAFİYETİ

Tasarıyla serbest bölgelerde yatırım yapacak olan yerli ve yabancı yatırımcıların Çevre Kanunu’ndaki yükümlülükleri yerine getirmesi gerekecek. Ancak tüm yatırım faaliyetleri yer tetkiki kararından muaf tutulacak. Serbest bölgelerde ÇED mevzuatı kapsamında yürütülecek inceleme süreci ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmasının ardından 3 ay içinde tamamlanacak. Ekonomi yönetimi düzenlemeyle ticaret hacmi 22 milyar dolara ulaşan serbest bölgelerde yatırımın kolaylaştırılması amaçlarken, çevreciler “ÇED raporu hazırlamanın anlamı kalmıyor” endişesini taşıyor. 


İNCELEME KALDIRILDI 

Çevreciler, tasarıyla serbest bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeleri görmeden “ÇED olumlu” kararı verebileceğini açıkladı. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, “Mevcut...