05 / 05 / 2024

şerefiye alacak

şerefiye alacak

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının farklı olması, şerefiye değerinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye değeri nasıl belirlenir? Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası bugün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi 248 konut projesinde kura çekimi bugün. TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura sonucu açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura sonuçları!

73 adet 3+1 ve 175 adet 2+1 olmak üzere toplam 248 adet konuttan meydana gelen TOKİ Van Şerefiye Mahallesi'nde kuralar bugün çekilecek. TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura sonuçları yayınlandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi 248 konut kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi 248 konut kura sonuçları henüz belli olmadı. Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kura çekilişi yarın gerçekleşecek. TOKİ Van Şerefiye Mahallesi 248 konut kura sonuçları belli olduğunda Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Sarıca A.Ş. elemanlar alacak

Sarıca A.Ş. alüminyum giydirme cephe sistemleri için mimar, sekreter, teknik eleman ve usta alacak

Tasarımcılar Yapı eleman alacak

Tasarımcılar Yapı, Bahçeşehir Boğazköy'de bulunan villa şantiyesi için ince işler tecrübeli mimar alacak. İlgilenenler özgeçmişlerini tasarimcilaryapi@tasa

Reha Medin eleman alacak

Reha Medin Emlak Hizmetleri, emlak danışmanları alacak

Soyak İnşaat elemanlar alacak

Soyak Uluslar arası İnşaat ve Yatırım A.Ş., proje müdürü, inşaat şefi, teknik ofis müdürü, şef mimar ve ofis tasarımcısı, dış cephe mimarı, makine mühendisi alacak

Ece Tur inşaat elemanlar alacak

Ece Tur inşaat, makine mühendisleri ve makine formenleri alacak.

Makyol inşaat eleman alacak

Makyol inşaat, elektrik işleri şefi,  mekanik işler şefi ve proje iletişim sorumlusu alacak

Emay Mühendislik elemanlar alacak

Emay Mühendislik, inşaat mühendisleri ve kalite kontrol mühendisi alacak

CTİ Group elemanlar alacak

CTİ Group, proje müdürleri, şantiye şefleri, saha mühendisleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar alacak

Kuanta İnşaat elemanlar alacak

Kuanta İnşaat firması, Elektronik Mühendisleri alacak.

şerefiye alacak Haberi

şerefiye alacak

Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Yalnız dairelerle kısıtlı kalmayan işyerleri için de uygulanan şerefiye değeri hesaplamalarının nasıl yapıldığından önce, "Şerefiye hesabı nedir?" sorusunun cevabını verelim.


Şerefiye hesabı, tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları da aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye hesabı ile ortaya çıkıyor. Bir diğer deyişle, şerefiye hesabı bazı kıstasların meydana getirdiği fiyat farkı olarak tanımlanıyor.


Peki şerefiye hesabında dikkate alınan noktalar nelerdir? Söz konusu göz önünde bulundurulan noktalar şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Buna göre yukarıdaki özelliklerden birinin veya birkaçının dairelerde farklılık göstermesi sonucu, bu durum daire fiyatına yansılıyor. Örneğin aynı apartmanda bulunan üst kattaki dairenin biri manzarayı görüyor, diğeri görmüyorsa; manzarayı gören dairenin...