04 / 05 / 2024

Şerefiye bedeli hesabı

Şerefiye bedeli hesabı

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye hesabı nedir?

İş yerlerinde de uygulanan ancak genellikle yapıdaki aynı tip dairelerde fiyat farkı olarak karşımıza çıkan şerefiye hesabı nedir? Şerefiye hesabı nasıl ve neden yapılıyor?

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Çaykur'dan müjde! Yaş çay bedeli ve budama tazminatı çiftçilerin hesabına yatırıldı!

Çaykur'dan üreticilere müjde geldi. Yaş çay bedeli ve budama tazminatı çiftçilerin hesabına yatırıldığı belirtildi.

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeli hesabı enflasyon oranlarına göre yapılıyor. TÜİK tarafından enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak..

Tapu harcı hesabı 2015!

Tapu devir sürecinin tamamlanması için tapu harcı ödeniyor. Ödemesi yapılacak bu tapu harcı oranları satış bedeli üzerinden ödeniyor. Peki, tapu harcı hesabı 2015 nasıl yapılır?

Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeli de yapılacak zam ile yenileniyor. Peki, kira nasıl arttırılır? İşte kira artış oranı hesabı Ağustos 2015..

Mimarlık hizmet bedeli hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2015 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında tebliğ, 19 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015...

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli!

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli, kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde esas alınıyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? İşte vergide emsal hesabı..

Yabancı para kira bedeli artış hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin kiralanmasında taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesi Türk parası ile kurulabildiği gibi, yabancı para ile de kurulabiliyor. Peki sözleşmenin yenilenmesi halinde yabancı para kira bedeli artış hesabı nasıl yapılır?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli hesabı Haberi

Şerefiye bedeli hesabı

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

İşyerleri ve dairelerin değer farkı için kullanılan şerefiye bedelini etkileyen faktörler arasında, manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye hesabı, tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları da aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye hesabı ile ortaya çıkıyor. Bir diğer deyişle, şerefiye hesabı bazı kıstasların meydana getirdiği fiyat farkı olarak tanımlanıyor.


Örneğin, bir apartmanda yer alan üst kattaki iki daireden biri manzarayı görüyor; diğeri görmüyorsa şerefiye payı olarak manzara unsuru ele alınıyor ve bu unsurun karşılığı olan bedel belirlenerek daire fiyatına ekleniyor. Peki, şerefiye hesabı nasıl yapılır?


Şerefiye bedeli ''Sistem  Satım Programı'' ile hesaplanıyor. Sistem sayım programı hesaplaması için binanın bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmiş olması...