18 / 05 / 2024

şerefiye bedelinin ödenmesi

şerefiye bedelinin ödenmesi

Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta primi nasıl hesaplanıyor? İşte DASK sigorta primi hesaplama 2021...

DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. DASK sigorta primi ve sigorta bedeli nasıl hesaplanır? İşte DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama...

10 soruda imar barışında ödeme!

8 Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasında başvuru dönemi devam ediyor. Yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için başvuru sonrasında yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesi gerekiyor...

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura tarihi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında yer alan 425 konut satışa çıkıyor. İşte, Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura tarihi...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura sonuçları!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura sonuçları 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü açıklanacak. Peşinatın 10 bin 639 liradan başladığı projede toplam 425 adet konut satışta.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası ne zaman?

Toplamda 425 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez'de fiyatlar 106 bin 390 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası 23 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından an Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında 425 adet konut kuralı satışa çıkıyor.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ başvuruları için son gün bugün!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ başvuruları için son gün bugün. Toplamda 425 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Van Şerefiye Mahallesi projesinde ev fiyatları 106 bin 390 TL'den başlıyor.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi son başvuru tarihi 11 Mayıs'ta!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi son başvuru tarihi 11 Mayıs'ta yapılacak. Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı Van Şerefiye Mahallesi TOKİ projesinde kura çekilişi 23 Mayıs'ta yapılacak.

şerefiye bedelinin ödenmesi Haberi

şerefiye bedelinin ödenmesi

Şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedeli daierelerin birbirinden farklı yapılması üzerine yapı kooperatifleri tarafından ödenmesi gereken bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel anagayrimenkul inşaatlarının eşit olmayan şartlarda yapılması ile daha iyi yerlerdeki alanlarla yapılmasında diğerlerinin arasında hak geçmemesi için ödenen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Şerefiye bedelleri Teknil kurul tarafından belirleniyor. Teknik kurul tarafından belirlenen şerefiye bedelleri değerlendirmelere uygun olmak şartı ile ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. 


Anagayrimenkulün inşatının bitmiş olması ile dairelerin datışlarında, daire ücretine ek olarak şerefiye bedeli talep edilebiliyor. Şerefiye bedelini cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler etkiliyor.


Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığının...