07 / 05 / 2024

şerefiye hesabı 2015

şerefiye hesabı 2015

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek. İşte konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri..

Kira zammı hesaplama Aralık 2015!

Ev ve dükkan sahipleri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama Aralık 2015..

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kira artış oranı Kasım 2015!

Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte konut kira artış oranı Kasım 2015..

Tapuda harç oranları 2015!

Bir mesken, işyeri, arsa veya arazinin satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu işlem için tapu harcı ödeniyor. Peki, 2015 yılı tapuda harç oranları nelerdir? Tapuda harç oranları hesabı nasıl yapılır?

Tapu harcı hesabı 2015!

Tapu devir sürecinin tamamlanması için tapu harcı ödeniyor. Ödemesi yapılacak bu tapu harcı oranları satış bedeli üzerinden ödeniyor. Peki, tapu harcı hesabı 2015 nasıl yapılır?

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Kanunen meskenlerde ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu zorunluluk 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, işyeri kira artışı nasıl yapılır? İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

Konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının ödediği kira bedelinde, sözleşmenin yenilendiği zaman artış yapılabiliyor. Peki, artış nasıl yapılır? İşte konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

Kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, kira artış oranı hesabı Ekim 2015 nasıl yapılır?

2015 Eylül kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kira dönemi sonunda kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor. Kira artış oranı hesaplamalarının nasıl yapılması gerektiği kanunda açıklanıyor. 2015 Eylül kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında belli bir süreliğine kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi süresinin yenilenmesi halinde kiraya yıllık zam yapılıyor. Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE nasıl olur?

İşyeri kira artış oranı Ağustos 2015!

Yenilenen işyeri kira sözleşmelerinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, zam hesabı nasıl ve hangi oranda yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Ağustos 2015 ve hesaplama kuralı..

şerefiye hesabı 2015 Haberi

şerefiye hesabı 2015

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Tek çatı altında yer alan konutların satış değerlerinin  birbirinden farklı olmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye, manzara, yön ve cephe farkı gibi değişikliklerden meydana gelen değer farkını ifade ediyor. Şerefiyenin farklı olması siteye,binaya ya  da projelere göre farklılık gösteriyor.

Şerefiye kriterleri şu şekilde sırayabiliriz: manzara,cephe,yön, ulaşım,kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası,gün ışığı, daire metrekaresi gibi..

Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payının ne kadar olacağı ile ilgili hesaplamalar, Sistem Sayim programı ile yapılıyor. Sistem sayim programına daire ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda, şerefiye payının ücreti ile ilgili sonuca ulaşılabiliyor.

Sistem Sayim programına girilmesi gereken veriler arasında; Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı,parsellerin kaydı,bloklara ait bilgi kaydı,blokta bulunan yönlere ait veri kaydı bulunuyor.

Şerefiye hesaplaması örneği

1. Toplu konutta tüm...