09 / 05 / 2024

Şerefiye hesabı yapmak

Şerefiye hesabı yapmak

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Bu yıl temettü hisselerine yatırım yapmak kazandırır mı? Temettü hisselerinden nasıl para kazanılır?

Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar, temettü hisselerinden nasıl para kazanılacağını merakla araştırılıyor. Peki temettü hisselerinden nasıl para kazanılır? Bu yıl temettü yatırımı yapmak mantıklı mı? Borsada Tek Başına isimli bir kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!

Altın her zaman dikkat çeken bir yatırım aracıdır. Son dönemde banka altın hesabı hizmetlerine ilgi arttı. Altına yatırım yapmak isteyenler genellikle kuyumcudan fiziki altın almanın veya bankada altın hesabı açmanın avantajlarını araştırıyorlar. Bu yüzden uzmanlar da bu soruya açıklık getirdi.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

Milyonlarca kişinin hesabına paraları yattı! Hemen herkes hesaplarını kontrol etsin! Para almak için ne yapmak gerek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek'ten yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına 328 milyon TL yatırıldığını bildirdi. Peki, Sosyal ve Ekonomik Destek Paketi’nden yararlanmak için neler yapmak gerekir? İşte detaylar…

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

İnşaat yapmak için gerekli izinler!

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanabilinmesi için İmar Mevzuatı gereğince, gerekli olan izinlerin alınması gerekiyor. Peki, inşaat yapmak için gerekli izinler nelerdir? İşte inşaat izinleri...

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Araplar yatırım yapmak için Yakakent'i seçti

Samsun' un Yakakent İlçesi'nde Arap turizmciler, apart otel tarzında iki turizm yatırımı yapmak için toplam 38 dönüm arsa satın aldı. Yakakent Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Kıyma, Arapların ilçede yatırım amaçlı yeni yer almak için girişimlerinin sü

Müstakil ev yapmak için kredi var mı?

Arsa sahibi olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler apartmanların yanı sıra müstakil ev yapmayı da tercih ediyor. Peki, sermayesi olmayanlar kredi kullanabilir mi? Müstakil ev yapmak için kredi var mı?

Ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için belediyeden inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. Peki, ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır? Ruhsat izni için hangi belgeler istenir?

Şerefiye hesabı yapmak Haberi

Şerefiye hesabı yapmak

Şerefiye hesaplama!

Şerefiye değeri, bir konut sitesinde ya da aynı çatı altında yer alan ve aynı özelliklere sahip olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki etken olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye neye göre ve nasıl hesaplanır diyorsanız, hemen şerefiye hesaplama ları ile ilgili sorularınızı yanıtlayalım.


Şerefiye hesaplama larında baz alınan bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler, dairelerin özelliklerinin aynı olmasına karşın, daireye değer katan nitelik taşıyor. Örneğin dairenin manzaraya bakması, güneş ışığını alması, cephesi gibi özellikleri şerefiye değerini etkiliyor. Dolayısı ile aynı özelliklere sahip dairelerin bedellerinde de farklılık meydana geliyor.


Şerefiye kriterleri..

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye hesaplama..

Şerefiye hesaplama ları Sistem Sayim programına bazı gerekli verilerin kaydedilmesi sonucu yapılıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye...