19 / 05 / 2024

şerefiye payı kime ödenir

şerefiye payı kime ödenir

Gayrimenkullerin tüm özellikleri aynı olmadığı gibi fiyatları da aynı olmuyor. Bunu etkileyen faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul satın alırken bu bedelin ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedeli nereye ödenir?

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Miras payı nasıl belirlenir? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden babamın ikinci eşi mirastan ne kadar pay alacak? Babam ikinci evliliğinden sonra oturduğu evi satın aldı. Hanımının hiç çocuğu yok. Ölümü halinde verasetle kendisine intikal eden 2/8 payı kime geçer?' sorusunu yanıtladı.

Devredilen evlerden kime pay düşer?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Devredilen evlerden kime pay düşer? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Önalım hakkı kime karşı kullanılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabiliyor. Peki, önalım hakkı kime karşı kullanılır? Paydaşa mı alıcıya mı?

Mirasta kime ne oranda pay düşer?

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor. Peki, kanunen mirasta kime ne oranda pay düşer?

İzale-i şuyu davası kime karşı açılır?

Taşınmazda hissedarların mallarının aynen pay edilmesi ya da mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları ölçüsünde paylaştırılmasına izale-i şuyu deniyor. Peki, izale-i şuyu davası kime karşı açılır?

Şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Şerefiye payı Teknik heyet tarafından belirlenen bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Teknik heyeti belirlediği bu ücret nasıl belirlenir? Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır?

Daire fiyatlarında önemli bir faktöre sahip şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır? Aynı yapıda bulunan daire fiyatlarını etkileyen şerefiye payı ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızın yanıtı bu haberde...

Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payı, bilindiği üzere aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip daireler arasındaki fiyat farkını ifade ediyor. Peki buna göre şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payı nedir?

Aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye payının da etkisi bulunuyor. Peki söz konusu şerefiye payı nedir? Şerefiye payı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Divan Oteli kime ait?

İstanbul Taksim'de bulunan Divan Oteli kime ait? Sorusunun yanıtı ve Divan Oteli ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

şerefiye payı kime ödenir Haberi

şerefiye payı kime ödenir

Şerefiye bedeli nereye ödenir?

Şerefiye bedeli,  dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor.  Şerefiye bedeli gayrimenkulün fiyatını belirlemede önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.


Cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkileyen özellikler arasında yer alıyor. Dairenin özelliklerine göre şerefiye bedeli belirleniyor. Şerefiye bedeli hesaplamalarında  ''Sistem Sayım'' programı kullanılıyor. 


Şerefiye bedeli  bazı kriterler göz önünde bulundurularak ve kriterler belirlenerek daire fiyatlarına eklenen ücret olarak karşımıza çıkıyor.  Şerefiye payı için baza alınan kriterlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor;


* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı.


Sistem sayım programına daire ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda, şerefiye payının ücreti ile ilgili sonuca...