06 / 05 / 2024

Şerefiye payı sistem sayim

Şerefiye payı sistem sayim

Daire fiyatlarında önemli bir faktöre sahip şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır? Aynı yapıda bulunan daire fiyatlarını etkileyen şerefiye payı ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızın yanıtı bu haberde...

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir?

Merkezi sistem ile ısınan apartmanlarda ısı pay ölçer takılması durumunda, ödenecek tutar maliklerin kullanım oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir?

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmelik ile ısı kontrol ve pay ölçer sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi kullanmak zorunlu mu? İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Isı pay ölçer nasıl okunur?

Isı pay ölçer sistemi, bireysel bazdaki toplam tüketilen harcamaların tespit edilmesi için kullanılan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer nasıl okunur?

Isı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Isı pay ölçer; Birçok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Isı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Isı pay ölçer; merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan bir sistem olarak biliniyor. Isı pay ölçer ile dairelerin tüketim dağılımı ortaya çıkıyor ve tüketim dağılıma göre ödeme yapılıyor. Peki, ısı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Emlak Konut Kayabaşı ihalesinde peşinat payı arttı!

Emlak Konut,bölgede fiyatları yükselttiği iddiaları nedeniyle iptal ettiği Kayabaşı 5.Etap için 30 Nisan’da tekrar ihaleye çıkacak.Yeni ihalede sistem aynı kalırken, peşinat payı yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarıldı.

Gayrimenkuldeki rant vergisinden kamu pay alacak!

İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Kamuoyunda "rant vergisi" olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak.

Gayrimenkul değer artışlarından kamu pay mı alacak?

İmar planı değişiklikleri ve de kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Gayrimenkul değer artışlarından kamu pay mı alacak?

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

Şerefiye payı sistem sayim Haberi

Şerefiye payı sistem sayim

Şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır?

Bir ana gayrimenkulde yer alan tüm binaların aynı oda sayısına, aynı tipe ve aynı özelliklere sahip olması, fiyatlarının da aynı olacağı anlamına gelmiyor. Tüm özellikleri aynı olan dairelerdeki fiyat farklılıklarını şerefiye payı belirliyor. Buna göre şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye payı nedir?

Şerefiye payı bazı kriterler göz önünde bulundurularak ve kriterlerin bedeli belirlenerek daire fiyatlarına eklenen ücret olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye payı için baz alınan kriterlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı.


Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payının ne kadar olacağı ile ilgili hesaplamalar, Sistem Sayim programı ile yapılıyor. Sistem sayim programına daire ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda, şerefiye payının ücreti ile ilgili...