04 / 05 / 2024

şerefiye tespiti itiraz

şerefiye tespiti itiraz

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılara riski yapı deniyor. Riskli yapı tespitine itiraz edilebiliyor. İşte, riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Bina çürük raporuna itiraz edilir mi?

Taşınmaz mal sahiplerinin çürük yapı tespiti için başvuru yaptıktan sonra ilgili belediyeler tarafından yapının tespiti yapılıp çürük raporu çıkarılabiliyor.Peki bina çürük raporuna itiraz edilir mi?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

şerefiye tespiti itiraz Haberi

şerefiye tespiti itiraz

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Aynı anagayrimenkul içerisinde yer alıp da daire fiyatlarının farklı olmasının sabeplerinden bir tanesi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 


Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep edilebildiği gibi yapı kooperatiflerinden de talep edilebiliyor. Yani şerefiye bedelini hem anagayrimenkulün yapım aşamasında ortakların ödemesi, hemde yapımı bitmiş olan dairelerin satışında, daireyi satın alacak kişinin ödemesi gerekiyor. 


Bir dairenin şerefiye bedeli hesaplanırken manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler önem teşkil eden faktörler olarak karşımıza çıkıyor.


İnşaat projesinin yapımı esnasında kooperatiflerden de talep edilen şerefiye bedeli, Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve oradaki değerlendirmelere uygun şekilde ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti fazla olursa bu duruma itiraz edilebilir mi?


Kooperatif;...