11 / 05 / 2024

şerefiye tutarı

şerefiye tutarı

Aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli nedir? İşte yanıtı ve hesaplama detayları...

Şerefiye nasıl tespit edilir?

Aynı ana gayrimenkulde bulunan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının nedenleri arasında "şerefiye bedeli" de bulunuyor. Peki şerefiye nedir, şerefiye nasıl tespit edilir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016!

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016 bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Şehit yakını ve engelli 2+1 ile 3+1'lerin kura çekilişinin yapıldığı projede sözleşme süreci 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Projede sözleşmeler Türkiye Halk Bankası A.Ş Van Merkez Şubesin'de imzalanacak.

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede 425 adet konut satışta.

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları normal 2+1'ler için kura çekilişi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede sözleşme dönemi 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli daireler ile 3+1'lerin kura açıklandı.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekilişi normal 2+1 daireler için bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için açıklandı. Aksaklık yüzünden normal 2+1 dairelerin kura çekilişi bugüne ertelenmişti.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede normal 2+1 dairelerin kura çekilişi aksaklıktan dolayı ertelenmişti. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016 sona kalan 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projede sözleşme imzalama dönemi devam ediyor.

Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kura sonuçlarının açıklandığı projede standart 2+1 dairelerin kura çekilişi ertelendi. Peki Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede sözleşme imzalama tarihi 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları normal 2+1'ler için yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası çekildi.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede daire tipleri 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildi.

şerefiye tutarı Haberi

şerefiye tutarı

Şerefiye bedeli nedir?

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye bedeli nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye bedeli..

Şerefiye bedeli, birden fazla aynı tip dairelerin bulunduğu binalarda manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerin farkından dolayı meydana gelen daire fiyat farkına deniyor. Şerefiye fiyat bedeli, söz konusu şerefiye kriterlerinin tespit edilmesi halinde hesaplanıyor. Örneğin, bir binada şerefiye kriteri manzara olurken, bir başka binada ise ulaşım cephe ve yön ağırlıklı olabiliyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamaları..

Şerefiye bedeli hesaplamaları için konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi verilerin toplanması gerekiyor.


Ayrıca parsel adı, parsel...