25 / 07 / 2024

şerefiye vergisi 2015

şerefiye vergisi 2015

Rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olup; Yeni İmar Yasası'nda bu gelirin vergilendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, şerefiye vergisi nedir?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak alım satım gelir vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince emlak satışından elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, emlak alım satım gelir vergisi 2015 ne kadar? Vergi nasıl ödenir?

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Gecekondu emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi bina, mesken, arsa ve araziler için senede belli dönemlerde ödeniyor. İki taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin bedeli taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, gecekondu emlak vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilmesi halinde mülkiyet devir işlemleri yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi 2015 ne kadar?

İşyeri çevre temizlik vergisi 2015!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun Mükerrer 44’ncü maddesi gereği Çevre Temizlik Vergisi alınıyor. İşte, işyeri çevre temizlik vergisi 2015!

Emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri!

Emlak vergisi 2015 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte farklı bir ilde bulunan mükellefler ne yapacak? İşte emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri...

Miras vergisi 2015 oranları!

Yakınında mira kalan kişilerin bazı vergisel yükümlülükleri bulunuyor. Bu kimselerin yükümlülükleri arasında miras vergisi ödemesi yer alıyor. İşte, miras vergisi 2015 oranları!

şerefiye vergisi 2015 Haberi

şerefiye vergisi 2015

Şerefiye vergisi nedir?

Rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olup; Yeni İmar Yasası'nda imar değişikliği nedeniyle değeri artan bir gayrimenkul için artan değerin bir kısmı için rant vergisinin ödenmesini öngörüyor.


Henüz çalışmaları devam vergi, şerefiye vergisi olarak da nitelendiriliyor. Rant, 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlıyor.


Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak olan bu sistemde, imar planı değişikliği ile olabildiği gibi, vatandaş talebi ile de olabiliyor. 


Belediyelerin genel plan değişikliğinde yüzde 40 ile 60 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alınacakken; Bireysel plan değişikliklerinde ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında belirlenecek oranda şerefiye vergisi ödenecek. 


Değer artışına yol açan...