30 / 04 / 2024

şerefiyenin belirlenmesi

şerefiyenin belirlenmesi

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar!

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) Bentlerindeki Oranların Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Depreme karşı tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kuruldu!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar!

3 maddede sitelerde ortak kullanım alanlarının belirlenmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugün sitelerde ortak kullanım alanlarının belirlenmesi hususunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruluyor. İşte kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği..

Kira bedelinin belirlenmesi davası ne zaman açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin belirlenmesi davası ne zaman açılır?

Kira bedelinin belirlenmesi kanunu!

Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira sözleşmesi kapsamında kira bedeli, kira süresi ve kira artış oranları gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte kira bedelinin belirlenmesi kanunu...

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Mesken kiralamalarında kiracının evde 1 yılı doldurması halinde, kiraya zam yapılıyor. Peki, ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Demiryolu altyapı erişim ve kapasite yönetmeliği tam metni!

Demiryolu altyapı erişim ve kapasite yönetmeliği 2 Mayıs 2015 tarihinde 29343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, demiryolu altyapı erişim ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili uygulanacak usul ve esasları düzenliyor...

Yalova'da köylerin yöresel mimarisi tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın " Kırsal Alanlarda Yöresel Doku ve Mimari Özelliklerin Belirlenmesi ve Yaygınlaştırılması " projesi kapsamında Yalova'da köylerin yöresel mimarisi tespit ediliyor...

Kira artırımı davası nasıl açılır?

Kira bedelinin belirlenmesi konusunda tarafların anlaşmazlık yaşaması halinde durum, yargıya taşınabiliyor. Peki, kira artırımı davası nasıl açılır? Kira artırımı davası berede açılır? İşte kira artırımı davası..

ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED süreci deniyor. Peki, ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi ne kadardır?

şerefiyenin belirlenmesi Haberi

şerefiyenin belirlenmesi

Şerefiye nasıl belirlenir?

Bir  gayrimenkulde yer alan tüm binaların aynı oda sayısına, aynı tipe ve aynı özelliklere sahip olması, fiyatlarının da aynı olacağı anlamını taşımıyor. Tüm özellikleri aynı olan dairelerdeki fiyat farklılıklarını şerefiye belirliyor. 


Şerefiye payı için gerekli kriterler şu şekildedir:

-Manzara,

-Cephe,

-Yön,

-Ulaşım

-Kat durumu,

-Bahçe durumu,

-Açıklık,

-Kat irtifası,

-Gün ışığı.


Şerefiye bedelinin tespit edilmesi

Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için  konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi bazı verilerin toplanması gerekiyor.


Parsel adı, parsel metrekare alanı ve parsellerde bulunan toplam blok adedi gibi parsele ilişkin bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor.


Parselden sonra bloklara ait bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor. Bloğun bulunduğu parsel, blok adı, blokta bulunan toplam daire sayısı, arsa sahibine ait daire adedi, blokta yer alan her...