17 / 07 / 2024

Şerifali imar dilekçeleri

Şerifali imar dilekçeleri

İmar başvurusu için TOKİ ve bakanlığa yazılan dilekçelerin en geç 03.02.2013 Pazar gününe kadar verilmesi gerekiyor...

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

İmar planı askı itiraz dilekçesi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır?

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Bitez, Didim, Kemer'de imar değişikliğine onay!

Türkiye'nin bazı ilçelerinde imar planları değişti. Antalya'nın Kemer, Aydın'ın Didim, Eskişehir'in Tepebaşı ve Muğla'nın Bodrum ilçeleri o noktalar arasında bulunuyor. 

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

Şerifali imar dilekçeleri Haberi

Şerifali imar dilekçeleri

Şerifali Çiftliği Bölgesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca 1969 yılında 775 sayılı yasa gereği “Gecekondu Önleme Bölgesi” ilan edilmiştir. Bakanlık tarafından 1250 konut (sosyal mesken) yaptırılarak, bedellerini ödeyen hak sahiplerine satılmıştır. Bölgede 40 konut daha sonra kooperatif tarafından (Furkan Sitesi) yaptırılmıştır. Toplam 1290 konuttan TCK Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Marmara Üniversitesi’ne ait lojmanlar ve İBB ile TOKİ (Maliye Hazinesine kayıtlı) konutlar dışında kalan, 1015 konut 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, şahıslara ait (ortalama 100 metrekare arsa paylı) kat mülkiyetli tapuludur.


TOKİ tarafindan kentsel yenileme projeleri kapsamına alınan bölge için 08.09.2009 tarihinde Ataşehir Belediyesi ile TOKİ arasında ön protokol; 30.06.2010 tarihinde TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediye Başkanlığı arasında Protokol imzalanmıştır.

Sosyal devlet ilkesi gereği bölge halkının haklarını öncelikli olarak...