04 / 05 / 2024

serik imar planlama

serik imar planlama

Geleceğin plancıları Serik için kafa yoracak Selçuk Üniversitesi Şehir ve bölge planlama bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 52 kişilik öğrenci gurubu Serik'in yeniden planlanmasına kafa yoracak ve çalışma yapacak.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İstanbul’da 13 bin hektarlık alanın imar planı bitirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla “imar planlama” çalışmasını hayata geçirdi. İstanbul'un 21 ilçesinde 3 milyon nüfusu etkileyen alanda çalışmalar yapıldı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

Ekrem İmamoğlu: Çevre, imar ve deprem sorununu çözeceğim!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini açıkladı. İmamoğlu, 5 büyük hedefinden birinin doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek olduğunu söyledi.

Maltepe'de imar ve planlama sorunları çözülecek!

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Hasan Gökkaya, “Maltepe’de değişim şart” diye konuştu. Bölgede imar planı sorunlarının çözüleceğini söyleyen Gökkaya, ada bazlı dönüşüm yapılacağını vurguladı.

Serik Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Antalya Serik Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu gerçekleşti. Toplantıya katılan meclis üyelerinin gündeminde imar planları vardı.

Köylerde düzenli yapılaşma çalışmaları rekora koşuyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarım Reformu uygulama alanlarındaki yerleşim birimlerinde başlattığı köy imar planlama çalışmaları rekora koşuyor. 

serik imar planlama Haberi

serik imar planlama


Geleceğin plancıları Serik için kafa yoracak Selçuk Üniversitesi Şehir ve bölge planlama bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 52 kişilik öğrenci gurubu Serik'in yeniden planlanmasına kafa yoracak ve çalışma yapacak. Serik Belediye Başkanı Çalık, Büyükşehir Danışmanı Uyar, Üniversiteden Öğretim Üyesi Topçu ve öğrencilerin katıldığı bir çalıştay düzenlendi Selçuk Üniversitesi Şehir ve bölge planlama bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 52 kişilik öğrenci gurubu Serik'e geldi. Öğrenciler planlama stüdyosu 4 dersi kapsamında Serik'e ilişkin öncelikle kenti tanımaya yönelik saha çalışmaları yapacak, sonrasında ise farklı 1/25.000, 1/5000, 1/1000, 1/500 ölçeklerde plan kararları üretecekler. Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in danışmanlığını yapan Mimar Feridun Uyar'ın da katıldığı bir çalıştay düzenlendi. 



EXPO 2016 VE SERİK 


Çalıştayda konuşma yapan Yrd. Doç....