29 / 04 / 2024

Serkan Emin haberleri

Serkan Emin haberleri

Altensis Danışmanlık yetkilisi Serkan Emin "Türkiye'de kendi enerjisini üreten 69 bina var. Ama hâlâ dünyanın gerisindeyiz' dedi Serkan Emin, "Çevreci binaların İstanbul'da olmasının en büyük sebebi şehrin nüfusu ve iş gücü" dedi.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

EKB alan bina sayısı 350 bin 12 oldu!

Mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunluluğuna rağmen, EKB alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adet oldu. Serkan Emin, “2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Yeşil binalarda inşaat alanı genişliyor!

BERKAY Somalı, Emre llıcalı ve Serkan Emin tarafından 2008 yılında kurulan Altensis, sürdürülebilirlik yönetimi hizmetleri konusunda faaliyet gösteriyor.

AVM'ler çevre dostu binalara yöneldi!

Serkan Emin, maliyetler sebebiyle işletmecilerin yakın zamanda yeşil bina sertifikalarıyla tanışacaklarını söyledi. Sektörde son 5 yıldır dikkat çekici Yeşil AVM ve Yeşil Bina örnekleri sergileniyor.

AVM'ler çevreyi kazanca çevirdi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, maliyetler sebebiyle işletmecilerin yakın zamanda yeşil bina sertifikalarıyla tanışacaklarını söyledi.

Serkan Emin: Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor!

Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, toplam 8 milyondan fazla bina olmasına rağmen, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısının 220 bini geçmediğine dikkat çekti.

Serkan Atilla Cedetaş kimdir?

Mimar Serkan Atilla Cedetaş kimdir? Mimar Serkan Atilla Cedetaş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Serkan Atilla Cedetaş, bugün çalışmalarına hangi firmada devam ediyor? İşte Serkan Atilla Cedetaş..

Emin Evim Ahenk İstanbul ödeme

Emin Evim Ahenk İstanbul ödeme planı kapsamında isteyenler banka kredisi kullanırken, isteyenler firma bünyesinde yer alan ödeme planlarından yararlanabiliyor. Proje, Eminevim imzasıyla hayata geçiriliyor...

Emin Evim Ahenk İstanbul teslim tarihi

İçerisinde; 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve dubleks dairelerin yer aldığı Emin Evim Ahenk İstanbul teslim tarihi 2015 yılı içerisinde olması planlanıyor...

Mehmet Emin Birpınar: 50 yılda Van Gölü kadar su kaynağımızı kaybettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye ’nin son 50 yılda Van Gölü’nün yüzölçümü kadar yüzeysel su kaynağını kaybettiğini söyledi.

Emin Evim Nefes Konutları

Toplam 5 bin 40 metrekare arsa alanı üzerinde yaşama geçirilen Emin Evim Nefes Konutları, Akçakoca’ya 25 kilometre, Hendek’e 35 kilometre, Karasu’ya 15 kilometre, Ankara’ya ise 300 kilometre uzaklıkta konumlanıyor...

Emin Evim Nefes nerede?

İçerisinde; açık, kapalı ve çocuk havuzları, fitness salonları, çocuk oyun alanları bulunan Emin Evim Nefes nerede sorusuna Kocaeli-Sakarya cevabı veriliyor. Proje, 86 adet daireden oluşuyor...

Emin Evim Nefes satılık daire

Lokasyon olarak; Sakarya’ya 70 kilometre, İstanbul’a ise 178 kilometre mesafede inşa edilen Emin Evim Nefes satılık daire tipleri; 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon olarak dizayn edildi...

Serkan Emin haberleri Haberi

Serkan Emin haberleri


İstanbul Küresel ısınma ve nüfusla birlikte artan enerji ihtiyacı son yıllarda 'Yeşil Bina' kavramının inşaat sektörüne girmesini sağladı. 'Yeşil bina'lar, güneş enerjisinden elektrik üretimini, atıkların toplanıp ayrıştırılmasını daha az çöp oluşmasını ve su ile elektriğin daha az tüketilmesini sağlıyor. 


'En büyük sebep iş gücü' Yerküreye en az zararı veren bi naların 'yeşil bina'lar olduğunu söy leyen Altensis Danışmanlık yetkilisi Serkan Emin, gelişen inşaat teknolo jileriyle birlikte yeşil bina yapım ma liyetlerinin de düştüğünü belirtti. 


Türkiye'de dünyanın en büyük yeşil bina sertifikaları olan LE ED ile BREEAM onaylı 69 bi1 na bulunduğunu kaydeden a Emin, "Bu binaların 48'i is İstanbul'da. Çoğunluğun is tanbul'da olmasının en büyük sebebi jpSJ^Jİ şehrin nüfusu ve iş gücü. Çünkü yeşil bina sertifikasına daha çok işyerleri ihtiyaç duyuyor....