30 / 04 / 2024

serpil yılmaz turizm

serpil yılmaz turizm

Habertürk köşe yazarı Serpil Yılmaz bugün yayınlanan köşe yazısında turizm sektörünün başarısını değerlendirdi. Serpil Yılmaz Türkiye'nin bu başarısını Fransız ekonomist Thomas Piketty'nin sözleriyle anlattı.

Yılmaz Group Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Yılmaz Group Turizm Limited Şirketi Küçükçekmece’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tayfun Yılmaz tarafından kuruldu.

Fırat Yılmaz Hafriyat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fırat Yılmaz Hafriyat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Fırat Yılmaz tarafından kuruldu.

Ali Yılmaz Turizm Seyahat Taşımacılık Nakliye Gıda Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Ali Yılmaz Turizm Seyahat Taşımacılık Nakliye Gıda Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Yılmaz tarafından kuruldu.

Yılmaz İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yılmaz İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 18 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un turizm altyapı projelerini anlattı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2016 yılında kentin gelişmesine ve turizm alt yapısına katkı sağlayacak birçok projeye başlayacaklarını söyledi.

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Umut Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Büyükçekmece, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

Ziya Yılmaz: Havza ve Ladik için ortak turizm planı yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Salkım Ambalaj İnşaat Gıda Nakliye Turizm ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Salkım Ambalaj İnşaat Gıda Nakliye Turizm ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Fadime Serpil Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 28 Ocak'ta kuruldu.

Serpil Yılmaz: Turizm, yabancı yatırımcı riskini üzerinden attı!

Habertürk köşe yazarı Serpil Yılmaz bugün yayınlanan köşe yazısında turizm sektörünün başarısını değerlendirdi. Serpil Yılmaz Türkiye'nin bu başarısını Fransız ekonomist Thomas Piketty'nin sözleriyle anlattı.

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Ladik'in turizm alternatiflerinden bahsetti!

Ladik’te konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Öyle bir yer ki kaplıcaya gidip sağlık turizmi yapıyorsunuz, oradan çıkıp 15 dakikada dağa çıkıp kayak yapıyorsunuz. Dünyada kaç yerde böyle bir özellik var” dedi...

Cevdet Yılmaz Grand Berti Oteli'nin açılış törenine katıldı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajansı hibe desteği ile iş adamı Hasan Bataray tarafından turizm sektörüne kazandırılan Grand Berti Oteli ' nin açılış törenine katıldı...

Alaaddin Yılmaz: Bolu’daki yatak kapasitesi 20 bine çıkarılacak!

Bolu turizm alanında yeni bir atılıma hazırlanıyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada , ilde yatak kapasitesinin 5 yılda 7 binden 20 bine çıkarılması planladıklarını belirtti

Yılmaz Tarihi Eser Restorasyon Dekorasyon İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Tarihi Eser Restorasyon Dekorasyon İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gürkan Yılmaz tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Eylül'de Arnavutköy'de kuruldu.

serpil yılmaz turizm Haberi

serpil yılmaz turizm


Turizm sektörünün başarısını; Fransız ekonomist Thomas Piketty’nin, “Asya ülkelerinin başarı hikâyelerinde beşeri sermayeye ve iç tasarrufa verilen önemi görüyoruz. Özellikle Sahra Altı Afrika ülkelerinde olduğu gibi çok fazla yabancı yatırımcının olduğu yerlerde kalkınma başarısız oldu” sözleri açıklayabilir.



Piketty’nin tezi, Türkiye’de turizm sektöründe yüzde 92’ye ulaşan yerli payını hatırlatıyor. Oysa Türkiye’de uluslararası zincir otel ve işletmeci sayısının, yerliden fazla olduğu yanılgısı var.



KENDİSİ PAZARLADI

Türkiye’ye gelen turist sayısı 2002 yılında 15 milyon 214 bindi. Ocak-Eylül döneminde bu sayı 2’ye katlanarak 31 milyona yaklaştı. Türkiye dünyada en fazla turist çeken 6’ncı ülke...



Turist sayısındaki artışı, aynı dönemde 3 kat artarak 118.5 milyar dolara ulaşan ihracat geliri performansı ile karşılaştırmak, sektör için kullanılan “başarı” ifadesini zayıflatabilir. Ancak ben konuya, Türkiye’nin turizm sektöründe yerlileşme oranı açısından yaklaşmayı...