27 / 05 / 2024

sertifikalı ustalar

sertifikalı ustalar

TEBAR Mesleki Sınav ve Belgelendirme Merkezi, İZODER'in de yürüttüğü çalışmalarla birleşti. İlk sertifikalar 24 Ekim'de İZODER tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Su Yalıtımı Zirvesi'nde 4 ustaya verildi...

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere bir dizi yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan biri de sertifikalı tohum desteği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...

ATO tarafından düzenlenen Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı!

ATO ve Başkent Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı" tamamlandı. 

Tatilciler de emlakçılar da sertifikalı ev modelinden memnun!

Edirne sınırlarındaki Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerine gelen tatilciler, koronavirüs sürecinde başlatılan "sertifikalı ev" belgeli kiralık yazlıkları tercih ediyor

Workindo, skalasındaki ustaları yeni projelerle buluşturuyor!

İnşaat sektörünün kariyer platformu Workindocom, geniş üye skalasında bulunan ustaları yeni projelerle bir araya getiriyor.

Kiralık yazlıklarda koronavirüse karşı sertifikalı ev modeli!

Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerindeki kiralık yazlıklarda Kovid-19'a karşı sertifikalı ev modeli uygulanıyor.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Park Mavera 3 Gayrimenkul Sertifikalı proje!

Park Mavera 3 Gayrimenkul Sertifikalı proje 723 konut ve 31 dükkandan meydana geliyor. 9 blok şeklinde yükselen Başakşehir Park Mavera 3 projesi "Gayrimenkul Sertifikalı ilk proje" olma özelliği taşıyor.

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ''Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. ''dedi.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

sertifikalı ustalar Haberi

sertifikalı ustalar

TEBAR Mesleki Sınav ve Belgelendirme Merkezi, İZODER'in de yürüttüğü çalışmalarla birleşti. Yalıtım sektöründe 3'üncü seviye usta (Isı Yalıtımcısı, Su Yalıtımcısı, Ses Yalıtımcısı ve Yangın Yalıtımcısı) olarak faaliyet gösterecek her çalışan meslek sınavından geçer not alırsa 'sertifikalı usta' olacak. Kanunen bu sertifikayı taşımayanlar yalıtımcı ustası olarak çalışmaktan men edilebilecek. İlk sertifikalar 24 Ekim'de İZODER tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Su Yalıtımı Zirvesi'nde 4 ustaya verildi. Zirvede sertifika almaya hak kazanan ustalar Türkiye'nin ilk sertifikalı 'Su Yalıtımcısı' ustaları oldu. 


Sabah...