21 / 05 / 2024

Sevan Nişanyan sit alanına inşaat mı yaptı

Sevan Nişanyan sit alanına inşaat mı yaptı

İzmir Şirince'de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı.

Niğde'de sit alanına gölet yapılması TBMM gündeminde!

Niğde Kayırlı köyündeki peri bacalarının yer aldığı sit alanına gölet yapılmasına izin verilme sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul-Kocaeli Yolu sit alanından geçecek!

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak içim hazırlanan yeni İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi, 3 ayrı ihaleyle 3 ayrı firmaya 22 ayda tamamlatılacak. Yol, Ballıkayalar Vadisi’ni de içine alan, 1. derece doğal sit alanı olan tabiat parkından geçecek...

Niğde’de sit alanındaki evler yıkılmayı bekliyor!

Niğde’de sit alanındaki evler, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Tehlike saçan evlerin yıkılması bekleniyor. 

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Sit alanlarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sit alanlarına ilişkin 5 soru hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

Sit alanı olmaktan çıkarılan yerler mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sit alanı olmaktan çıkarılan yerleri sordu..

Niğde Tepeköy'deki Kör Ana Anıt Mezarı TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köyde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Kör Ana Anıt Mezarı'nın korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Örümcek Adam Sahne Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Örümcek Adam Sahne Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Arek Nişanyan ve Aykut Gönültaş ortaklığında 500 bin TL sermaye bedeli ile Kağıthane'de kuruldu.

Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı!

İzmir Şirince'de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı.

Sevan Nişanyan Evleri'nin kaçak bölümleri yıkılacak!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yazar Sevan Nişanyan'ın 2 yıl hapis cezası alarak Aydın Yenipazar Cezaevi'ne girmesine sebep olan Şirince'deki Nişanyan Evleri'nin bir bölümünün yıkılması için Selçuk Belediyesi tarafından yazı gönderildi.

Sevan Nişanyan'a KTVKK'ya muhalefetten bir ceza daha!

İzmir'in Şirince'de sit alanındaki arazisine yaptığı evin inşaatını mühürlemeye rağmen tamamladığı için cezaevine giren yazar Sevan Nişanyan'a Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na muhalefet gerekçesiyle bir ceza daha geldi...

Niğde Göbekli Tepe 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Niğde Gümüşler Beldesi, Göbekli Tepe Mevkiinde yer alan Göbekli Tepe Tümülüsü’nün 1. derece sit alanı olarak tesciline karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atatürk Orman Çiftliği'ni SİT statüsünden çıkaran karar durduruldu!

Atatürk Orman Çiftliği yeniden sit alanı. 2012’de yeni başbakanlık binasının inşaatının devam ettiği 7 hektarlık alanı sit statüsünden çıkaran Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonu’nun kararının yürütmesini Ankara 11. İdare Mahkemesi durdurdu...

Sevan Nişanyan sit alanına inşaat mı yaptı Haberi

Sevan Nişanyan sit alanına inşaat mı yaptı

Üzerinde bulunan flash bellek, patlayıcı madde ve ateşli silahla bir tutularak 11 gün hücre cezası verilen Sevanyan için aralarında Prof. Ali Nesin, Prof. Baskın Oran, Etyen Mahçupyan, Noam Chomsky'nin de bulunduğu aydınlar tarafından imzalanan metin şöyle: "Kaçak ve çirkin inşaattan geçilmeyen ülkemizde bu yasalardan dolayı cezaevinde olan bildiğimiz kadarıyla bir başka mahkûm daha yoktur. Olağanüstü mimari güzellikler yaratan Sevan Nişanyan, hiçbir estetik kaygı gözetilmeden inşa edilen ucube adalet saraylarında yargılanarak hüküm giymiştir!." 


'Suçlusu devlet'

"Devlet, 30 küsur yıl önce Şirince'yi tarihi sit alanı ilan etmiştir ve böylece köyde çivi çakılmasını yasaklamıştır. Bu gibi durumlarda devlet bir yıl içinde yeni imar yasasını yürürlüğe koymak zorundadır. 


Devlet 30 yıldır bu imar planını çıkarmayarak vatandaşını ve ihtiyaçlarını umursamamaktadır. Vatandaş tabii ki gerekeni yapmıştır ve yapmaktadır....