23 / 05 / 2024

Seyehat acenteleri

Seyehat acenteleri

Erken rezervasyon kampanyasına 2,5 kişinin katılması bekleniyor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Kredi kartı kullananlar dikkat! BBDK yasakladı: O harcamalara taksit yapılamayacak

Son dakika haberine göre; Artık kredi kartıyla havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışı harcamalara taksit yapılamayacak.

Turizmin yeni trendi: villa kiralama!

Turizmde konaklama tercihleri değişti. Villa, daire, oda gibi konut nitelikli alanlar turizm amacıyla kiralanıyor. Ancak turizm acenteleri vatandaşların dolandırılmaması gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Konut sigorta ürünlerini yine sigorta acenteleri satacak!

Sayıları 16 bine ulaşan sigorta acenteleri, ‘işimiz elden gidiyor, haksız rekabet yaratılıyor’ diye isyan ediyor. Konut sigortaları gibi sigorta ürünlerini, asli işi sigortacılık olmayan işletmelerin satmasına izin verilmiyor; bunları yine sigorta acenteleri satmaya devam edecek.

İki konuttan birinin DASK'ı yok!

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, "2 konuttan birinin DASK'ı yok. 4 konuttan 3'ünün konut sigortası yok. Gerçekten baktığınızda çok ciddi açıklar var" dedi...

Deprem sigortası, afet sonrası mali yükü azaltıyor!

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Berrin Dinç, zorunlu deprem sigortası DASK'ı anlattı. İşte tüm detaylar...

Turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İSTEB Başkanı Ulvi Özcan, TÜİK Nisan 2019 konut satışları rakamlarını değerlendirdi. Özcan, Arap müşteri getiren turizm acentelerin emlakçılığa soyunduğunu söyledi.

Arap müşteri getiren turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İnşaat şirketlerinin yerli müşteriye farklı, yabancı müşteriye farklı fiyatlar uyguladığını belirten İSTEB Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, “Turizm acenteleri özellikle Arap müşterilerden fahiş ücretlerde hizmet bedeli  alıyor. Bu başıbozukluğun önüne geçilmeli” diye konuştu.

Türkiye'nin ilk emlak acenteleri kooperatifi ISTEB kuruldu!

İstanbul'un farklı bölgelerinde faaliyet gösteren emlakçılar 'Hedef Saygın Emlakçılık' sloganı altında bir araya gelerek Türkiye'nin ilk emlak acenteleri kooperatifini İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (ISTEB) adıyla kurdular.

13.Gayrimenkul Fuarı 23 Mart'ta başlıyor!

Türk gayrimenkul sektörü ile Körfez bölgesinden yatırımcıları, acenteleri ve bireysel alıcıları buluşturan 13.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 23 Mart'ta kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

Aisia Turizm Seyahat Acenteleri Limited Şirketi kuruldu!

Aisia Turizm Seyahat Acenteleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Korhan Işıklar tarafından kuruldu. 

Seyehat acenteleri Haberi

Seyehat acenteleri

Seyehat acenteleri geçen yıl erken rezervasyon kampanyasıyla yaklaşık 2 milyon kişiyi faydalandırdı. Acenteler bu yıl kampanyayı Kasım ayına çekti. Resmi açılış Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde yapılacak. Bu yıl kampanyaya 2.5 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. Erken rezervasyon yapanlar yüzde 60 indirim fırsatından yararlanacak. Bu uygulama 2008 Mayıs'ta başladı. Türkiye'de tatile çıkan insan sayısı arttıkça iç pazar daha önemsenir hale...