26 / 07 / 2024

seyhan belediyesi yıkımlara devam ediyor

seyhan belediyesi yıkımlara devam ediyor

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek isteyen Seyhan Belediyesi ilçede imar kanununa aykırı yapıldığı tespit edilen binaları yıkmaya devam ediyor .Seyhan Belediyesi 7 adet binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Adana Seyhan Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 adet iş yeri kiraya verilecek!

Adana Seyhan Belediyesi'nden kaçırılmayacak fırsat. 9 adet taşınmaz iş yeri 3 yıl süreliğine kiraya verilecek.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla  depremde yıkılan apartmanların görevleriyle bir araya geldi. 

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Beyza Taşkın: İstanbul’da yıkım daha büyük olur! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, akıllara büyük İstanbul depremini getirdi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Taşkın, İstanbul'da yaşanacak depremin daha büyük yıkımlara neden olacağını dile getirdi. 

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

seyhan belediyesi yıkımlara devam ediyor Haberi

seyhan belediyesi yıkımlara devam ediyor

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek isteyen Seyhan Belediyesi ilçede imar kanununa aykırı yapıldığı tespit edilen binaları yıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 6 katlı olan ve imara aykırı olarak ruhsatsız yapıldığı tespit edilen binayı yıkan belediye ekipleri son olarak Akkapı Mahallesi Şeyh Cemil Nardalı Caddesi üzerinde bulunan bir işyerini yıktı. 



10 GÜNDE 7 BİNA YIKILDI 


Son 10 günde Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce 2 Kaçak 5'te tehlikeli yapı olmak üzere toplam 7 adet binanın yıkımı gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele edeceği bildirilirken bu anlamada çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 


Adana İlk...