15 / 05 / 2024

Seyhan Nehri köprüsünün adı ne olacak

Seyhan Nehri köprüsünün adı ne olacak

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin ‘Sonsuzluk’ temasıyla inşa edilip, "Atatürk" adının verilmesini önerdi.

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gişeleri ASELSAN'dan!

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi ASELSAN tarafından tesis edildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanma rehberi!

İstanbul'un 3. gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açılırken, köprüye nasıl ulaşılacağından ödeme şekline kadar bazı sorular bulunuyor. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanma rehberi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçişleri 5 gün ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışında 31 Ağustos’a kadar ücretsiz kullanım müjdesi verirken yıl sonuna kadar otomobiller 9.90 lira ödeyecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına Bahreyn Kralı katılacak!

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa’yı üçüncü kez birleştiren, dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bugün açılışını yapacak.

Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen garantiye ilişkin sorunlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen devlet garantisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sordu..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün enerjisi FG Wilson'a emanet!

İstanbul Boğazı’na yapılan dev yatırımla inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün enerji ihtiyacını FG Wilson jeneratörleri sağlayacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 Ağustos’ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün geçiş ücretinin otomobiller için 3 dolar+KDV olacağını söyledi. Arslan, “Bu proje darbe girişiminin yatırımları engelleyemediğinin kanıtıdır” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış tarihi değişmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün planlandığı gibi 26 Ağustos’ta açılacağını söyledi.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. " dedi.

Seyhan Nehri köprüsünün adı ne olacak Haberi

Seyhan Nehri köprüsünün adı ne olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2015’te yeni köprülerin temelini atacaklarını bildirmiş, Seyhan Nehri üzerinde 2 köprünün temelinin mart veya nisan ayı içerisinde atılacağını söylemişti. Sözlü, "Seyhan Nehri üzerinde Adana’nın ulaşımına hizmet edecek, kent estetiğine katkı koyacak mimaride yapılacak 2 köprünün temelini atacağız. Köprülerden geçecek herkesin, ’En doğru yerde yapılmış. ‘Yapanlardan Allah razı olsun’ diyecekleri eserler olacak" demişti.


Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Seyhan Nehri’ne yapılacak yeni köprülerin trafiğin de rahatlaması açısından beklentileri karşılayacak hizmet olacağını, bu müjdenin tüm Adanalıları heyecanlandırdığına inandığını söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü’ye, köprü yapımlarında bir öneri de sunan Sakarya, “Yapılacak köprüler Adana’nın özellikle ana arterlerdeki yoğunlaşan trafiğin rahatlaması açısından da önemli bir hizmet olacaktır. Bazı ülkeler, şehirler özellikle mimari yapılar açısından kent estetiğine kazandırılan yapılarıyla...