05 / 07 / 2024

Seyit Torun Kentleşme

Seyit Torun Kentleşme

Samsun'da 'Yerel Yönetimler Nereye Götürülmek İsteniyor?' konulu konferans veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,"Biz kentleşmeyi yeterince anlayamadık ve kentlerimizi geleceğe hazırlayamadık" dedi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Seyit Torun'dan Safranbolu imar planı tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Safranbolu için yeni bir imar planı hazırlandığında dikkat çekti. Torun, planın uygulamaya alınması halinde, doğal alanların "ranta" açılmış olacağına dikkat çekti.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Seyit Torun'dan Murat Kurum'a Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Kanal İstanbul’u milletimize sorduk, milletimiz onay verdi” şeklindeki açıklamalarına ilişkin konuştu.

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul'un iptali için çağrı!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin iptali için çağrı yaptı...

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seyit Torun: Kanal İstanbul Projesi için referanduma gidilmelidir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı açıklamada "Açık çağrımızdır, Kanal İstanbul Projesi için İstanbul halkının hakemliğine başvurulmalı, referanduma gidilmelidir. Sandıktan çıkacak sonuca herkes saygı duymalıdır." şeklinde konuştu.

Seyit Torun'dan İzmir depremi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir'de cuma günü yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

Seyit Torun Kentleşme Haberi

Seyit Torun Kentleşme

Samsun'da 'Yerel Yönetimler Nereye Götürülmek İsteniyor?' konulu konferans veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tarihsel süreç içinde kentleşmesini tamamlayan ülkeler, yerel yönetimlerin önemini çok daha iyi kavradı. Maalesef bu durum, ülkemize çok geç geldi. Bu nedenle biz kentleşmeyi yeterince anlayamadık ve kentlerimizi geleceğe hazırlayamadık" dedi.


PANELE katılmak üzere Samsun'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partilerle bir araya gelen Torun'a Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Tufan Akcagöz, Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır ve partililer eşlik etti. Partinin konferans salonunda konuşma yapan Milletvekili Torun, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. 

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

 Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Haşan Kavıız'un Çarşamba İlçesi'ndeki cenaze törenine katıldıklarını...