15 / 05 / 2024

Seyit Torun: Kentleşmeyi anlayamadık!

Seyit Torun: Kentleşmeyi anlayamadık!

Samsun'da 'Yerel Yönetimler Nereye Götürülmek İsteniyor?' konulu konferans veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,"Biz kentleşmeyi yeterince anlayamadık ve kentlerimizi geleceğe hazırlayamadık" dedi.



Samsun'da 'Yerel Yönetimler Nereye Götürülmek İsteniyor?' konulu konferans veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tarihsel süreç içinde kentleşmesini tamamlayan ülkeler, yerel yönetimlerin önemini çok daha iyi kavradı. Maalesef bu durum, ülkemize çok geç geldi. Bu nedenle biz kentleşmeyi yeterince anlayamadık ve kentlerimizi geleceğe hazırlayamadık" dedi.


PANELE katılmak üzere Samsun'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partilerle bir araya gelen Torun'a Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Tufan Akcagöz, Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır ve partililer eşlik etti. Partinin konferans salonunda konuşma yapan Milletvekili Torun, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. 

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

 Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Haşan Kavıız'un Çarşamba İlçesi'ndeki cenaze törenine katıldıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. Torun, "Bunu üzülerek söylüyorum, eğer birkaç şehidimiz varsa sayısı 5'i geçmiyorsa trafik kazası gibi anlatılıyor. Sayı 10'un üzerine çıkınca biraz daha sesimizi yükseltiyoruz. Sayı 40'ın üstüne çıkınca 'yeter artık' diyerek farklı tepkiler ortaya koyuyoruz. Terörle, yaşamaya bizi alıştırdılar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Canımız yanıyor, fidanlarımızı toprağa verirken bunun üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz ama bu nerede bitecek? Dış politika, bir ülkenin omurgasıdır. İç politikada değişiklikler yapabilirsiniz ama dış politikada yapamazsınız. Geçmişte yüzü Batı'ya ve çağdaşlaşmaya dönük olan Türkiye, artık ne Doğu ne de Batı ülkesi. Bir ay önce posta koyuyoruz. 

bir ay sonra özür diliyoruz. Gündelik politikalarla, günlük kararlarla ne içeride ne dışarıda bu ülkeyi yönetemezsiniz" şeklinde konuştu. ÜLKEMİZ ÇOK GEÇ GELDİ CHP'li Torun, daha sonra Atakum Gönüllüleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından organize edilen "Yerel 

Yönetimler Nereye Götürülmek İsteniyor?" konulu konferansa konuşması olarak katıldı. Türk-İş Eğitim 

Merkezi'ndeki konferansa Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Tufan Akcagöz, Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır, Atatürkçü Düşünce Demeği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yerel yönetimlerde yaşanılan sorunlar hakkında konuşan Torun, "Zor bir dönemden geçiyoruz ama bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler, bizim hizmet aldığımız en birincil kumrulardır. Dünya kırsal yapıdan kent yapısına geçtikçe yerel yönetimlerin önemi çok daha iyi anlaşıldı. Özellikle toplum tüketimleri arttıkça bunun neden olduğu sorunlar da artmaya başladı. Ortak yaşam kültürünün dizaynını belediyeler gerçekleştirdi. Tarihsel süreç içinde kentleşmesini tamamlayan ülkeler, yerel yönetimlerin önemini çok daha iyi kavradı. Maalesef bu durum ülkemize çok geç geldi. Bu geç gelmenin paralelinde de biz kentleşmeyi yeterince anlayamadık ve kentlerimizi geleceğe hazırlayamadık" dedi. 


Haber Gazetesi


Geri Dön