30 / 04 / 2024

şeyl kuyusu diyarbakır

şeyl kuyusu diyarbakır

Türkiye'nin ilk şeyl (petrol ve doğalgaz) kuyusu, bu ay içerisinde Diyarbakır'da (Konacık) açılıyor. Shell'in operatörlüğünde açılacak kuyuda 3 bin metreye inilecek. Ucuz yakıt kaya gazı için ilk adım atıldı..

TOKİ Diyarbakır projesinde son dakika! Bu ilçeye 142 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır projesi 25 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak. Merakla beklenen projede 142 konut yer alacak.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'da konut satışları yüzde 4 arttı!

Diyarbakır'da konut satışları geçtiğimiz Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34, Ocak-Eylül döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında arttı.

Diyarbakır'a yönelik yatırım paketi 4 Eylül'de açıklanacak!

Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta Pazar günü Diyarbakır'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek ve ziyaret kapsamında bölgeye yönelik yatırım paketini açıklayacak.

Diyarbakır'da konut satışları Eylül'de yüzde 26 azaldı!

Diyarbakır'da eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 azalırken, Ocak-Eylül döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında arttı.

Diyarbakır'da konut satışları yüzde 17 oranla azaldı!

Diyarbakır’da eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 azalırken, Ocak-Eylül döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında arttı.

Diyarbakır'da konut satışları yüzde 26 azaldı!

Diyarbakır'da eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 azalırken, Ocak-Eylül döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında arttı.

Diyarbakır Havalimanı ne zaman açılacak?

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve pist genişletme projesi eylül sonunda tamamlanacak. 236 milyon TL maliyetli proje, Diyarbakır'ı dünyaya uçuracak.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Eylül'de bitecek!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binası 29 milyon lira tutarındaki apron ve taksi yolu ile yaklaşık 257 milyon liraya mal olacak.

Diyarbakır 5 No'lu cezaevi müze olacak!

12 Eylül döneminde mahkumlara dışkı yedirilmesi de dahil, işkence merkezi haline getirilen Diyarbakır 5 No’lu cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesi için ilk adım önceki gün atıldı..

TOKİ Diyarbakır Ergani 2. etap başvuruları için son gün!

TOKİ tarafından Diyarbakır Ergani 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında 3 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre satışa sunuldu. TOKİ Diyarbakır Ergani 2. etap başvuruları için son gün 30 Eylül 2014...

Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Diyarbakır'ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Peki, yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir? İşte Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy...

Diyarbakır Cezaevi müze olacak!

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yaşanan işkenceler ile bilinen ve The Times dergisi tarafından "Dünyanın en kötü 10 cezaevi" içerisinde gösterilen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze olmasına vize verildi...

şeyl kuyusu diyarbakır Haberi

şeyl kuyusu diyarbakır

Türkiye'nin ilk şeyl (petrol ve doğalgaz) kuyusu, bu ay içerisinde Diyarbakır'da (Konacık) açılıyor. Shell'in operatörlüğünde açılacak kuyuda 3 bin metreye inilecek. Üç bin metreden sonra sağlı-sollu yatay devam edecek çalışmalarda olumlu emarelere ulaşılırsa, Shell bölgede 20'nin üzerinde kuyu açacak. Enerji yönetimi kaynakları, çalışmalardan umutlu olduklarını ve aramalarda gazın yanında petrol emaresine de ulaşılabileceği bilgisini verdi. 


Kaya gazı olarak da adlandırılan şeyl çalışmalarında son dönemde ABD'de önemli gaz rezervlerine ulaşıldı. ABD'nin üretime geçmesiyle gaz fiyatlannda Avrupa ülkelerine göre büyük oranda düşüşler yaşandı. Şeyl çalışmaları, son zamanlarda Türkiye'de de konuşulmaya başlandı. 


Bu kapsamda Shell ve TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı), Diyarbakır-Batman bölgesinde çalışmalara başladı. ABD Enerji Bakanlığı ve TPAO verilerine göre Türkiye'nin Erzurum, Diyarbakır ve Trakya alanlarında şeyi gazı olduğu bilgilerine yer veriliyor....