01 / 05 / 2024

seyrantepede gecekonduların toprak altında kalması

seyrantepede gecekonduların toprak altında kalması

Kağıthane Seyrantepe'deki Barbaros Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nin kesiştiği bölgede, şantiye binasının bulunduğu alanda yağışın da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Boşaltılan 4 gecekondu toprak altında kaldı...

Fındık fiyatlarında rekor artış! Üreticinin ağzı kulaklarında! Fındık fiyatlarına bakan bir daha bakıyor

Fındık sezonunun tamamlanmasına yakın Toprak Mahsulleri Ofisi güncel fiyat listesini açıkladı. Son zamla birlikte  fındık fiyatlarında rekor artış yaşandı. Fındık fiyatlarına bakan bir daha bakıyor. Güncel fındık fiyatları ne kadar oldu? 2023 fındık fiyat listesi...

Bakan Varank: 80 ila 100 milyar dolarlık altın toprak altında! İşte detaylar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, altın madeni konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Altın Toprak Emlak Danışmanlığı Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Altın Toprak Emlak Danışmanlığı Ve Turizm Limited Şirketi Kadıköy’de Müslih Barzanjee ve Sangar Ali Omar ortaklığında kuruldu.

Altın Toprak Emlak Danışmanlığı Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Altın Toprak Emlak Danışmanlığı Ve Turizm Limited Şirketi KAdıköy'de Muslıh Barzanjee ve Sangar Alı Omar Khoshnaw ortaklığında kuruldu.

Kira ve kredi desteğinde yeni dönem! Gecekondularda yararlanacak! Resmen değişti!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’da gerçekleştirilen değişiklikle, gecekonduların dönüşümüne krediyle beraber kira desteğinde de bulunulacak. İşte düzenlemenin ayrıntıları...

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Sonraki deprem İzmir’de enkaz bırakır!

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, şehir içerisindeki gecekonduların acil olarak dönüşmesi  gerektiğini dile getirerek olası deprem için alınacak önerileri anlattı.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Keçiören'de gecekondular bir bir yıkılıyor!

Keçiören Belediyesi tarafından kent estetiğine uygun olamayan gecekonduların yıkımı ile ilgili çalışmalarda merkez ve çevre mahallelerde faaliyetlerine devam ediyor.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Kat mülkiyeti olmayan binalarda kentsel dönüşüm nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ailemizden birinin annesinden kalan bir dairesi var. Ağabeyi bu daireyi kullanıp, kardeşine hakkını vermiyor. Dairenin bulunduğu apartmana kentsel dönüşüm olanağı çıktı. Ağabeyi hakkın toprak sahibinde olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyız' sorusunu yanıtladı.

seyrantepede gecekonduların toprak altında kalması Haberi

seyrantepede gecekonduların toprak altında kalması


Boşaltılan 4 gecekondu toprak altında kalırken, bir şantiye binası da yan yattı.


Kağıthane Seyrantepe'deki Barbaros Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nin kesiştiği bölgede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 3. Bölge Müdür Yardımcılığı şantiye binasının bulunduğu alanda yağışın da etkisiyle toprak kayması meydana geldi.


İki katlı şantiye binası yan yatarken, düşük kotta bulunan ve daha önce boşaltılan 4 gecekondu toprak altında kaldı.


Olayda yaralanan olmazken, şantiye binasının çevresindeki apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, kendi binalarının da toprak altında kalmasından endişe ettiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi.



Trt...