29 / 04 / 2024

sgk atıl gayrimenkul

sgk atıl gayrimenkul

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'un birleşmesiyle oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu, atıl kalan gayrimenkullerini satıyor. Satış listesinde hangi gayrimenkuller var?

Jülide Sarıeroğlu: SGK'da ilk gayrimenkulü satan Kılıçdaroğlu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, " SGK gayrimenkul satıyor, batıyor diyenlerin geçmişine baktığımız zaman SGK'de ilk gayrimenkulü satan Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.

Atıl ve ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin elden çıkarılması hızlandı!

RE/MAX Türkiye Kurumsal Gayrimenkul Direktörü Özdemir Çetin, kurumların sahip oldukları atıl ya da ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin değerlendirilmesi için son dönemde birçok başvuru aldıklarını ifade etti.

Bafra SGK Binası'nın temeli atılıyor!

Bafra’ya (SGK) Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilecek olan Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binasının temeli atılıyor.

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattı'nda ilk adım atılıyor!

İstanbul'da Marmaray'a kardeş olarak hizmete alınması planlanan Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme Metro Hattı'nda ilk adım atılıyor.

İFM'nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli atılıyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli bu hafta atılıyor. İlk kazmaların vurulmasının ardından 3 yıl içinde binaların hazır olması planlanıyor. Yatırımların maliyeti de 3 milyar lirayı bulacak.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli 27 Eylül 2016 Salı günü atılıyor.

Ankara'da 110 bin konutluk ilçenin temelleri atılıyor!

Ankara’da 110 bin konutlu ve 350 bin nüfuslu yeni bir ilçenin temelleri atılıyor. Büyükşehir Belediyesi kurulacak olan yeni ilçeye Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim’in ismini verecek.

Lütfi Elvan: Atıl tesislerle karşılaşmak istemiyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım atağı ve destek paketi ile ilgili bakanlıklara belge verme yetkisi yolunu tercih etmediklerini vurgulayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan “Çünkü yarın öbür gün atıl tesislerle karşılaşmak istemiyoruz” dedi

İzmir Dikili'de atıl durumdaki alanlar tesislere dönüşüyor!

Gerçekleştirdiği yatırımlarla sosyal demokrat belediyeciliğin yüz akı olan İzmir Dikili Belediyesi, kent sınırlarında atıl durumda bulunan alanları hazırladığı projelerle halkının hizmetine sunmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Siverek'teki atıl yapılar hizmet evi oluyor!

Siverek Belediyesi, kırsal mahallelerde diğer kamu kurumlarına ait ve atıl durumda olan binaları yeniden değerlendirerek, ‘Çok Amaçlı Hizmet Evi’ne dönüştürüyor.

Gaziantep Kongre Merkezi'nin temeli atılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak “Gaziantep Kongre Merkezi” projesinin temeli atılıyor.

Şehitkamil'de uzay çatılı pazar yeri inşaatı tam gaz devam ediyor!

Beykent Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak uzay çatılı pazar yeri inşa ediyor. 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak uzay çatılı pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

sgk atıl gayrimenkul Haberi

sgk atıl gayrimenkul

İhtiyaç fazlası taşınmazlardan elde edilecek gelir, bütçenin en büyük karadeliklerinden olan sosyal güvenlik açığını azaltmak için kullanılacak. Aralarında, işhanları, bürolar, tatil köyleri ve yeşil alanların da bulunduğu 400 gayrimenkulün satışından yaklaşık 5 milyar YTL gelir sağlanması hedefleniyor. 2006 yılında sosyal güvenlik açığı 21,8 milyar yeni lira olarak gerçekleşmişti. Sigortalı vatandaşlardan prim toplayan Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK, geçmiş yıllarda gayrimenkul işine merak salmıştı. Satışın gerçekleşmesi için, gayrimenkullerin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devir işlemleri sürüyor. 2008 yılı başından itibaren Devlet İhale Kanunu'na göre satış sürecinin başlayacağını belirten bir yetkili, özellik arz eden bazı taşınmazların satışının ise özelleştirme yolu ile gerçekleştirileceğini söyledi. Gayrimenkullerin rayiç değerlerinin tespiti çalışmaları devam ediyor. Taşınmazlardan elde edilecek gelir, satış tarihinden itibaren...