29 / 04 / 2024

SGK binası imar durumu

SGK binası imar durumu

Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti raporunu tamamladı: Yeni SGK binası, imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırıdır. Şimdi SGK binası imara aykırı mı?

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Topkapı'daki riskli PTT binasının imar planı değişikliği askıda! 

Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2948 ada 57 Parseldeki Riskli Yapıya İlişkin (Topkapı PTT binası) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

SGK gayrimenkullerini satışa sundu!

SGK, Ankara Kızılay'daki binasına ‘Satılık' ilanı asarak, gayrimenkullerini satışa sundu. 2015-2019 yılları arasında haczedilen 305 bin 239 adet gayrimenkulden ise bin 328 tanesinin satıldı.

İmar barışından yararlanmak isteyen fırsatçı komşusunu şikayet etti!

İzmir Seferihisar'da  Muzaffer Ulusoy isimli vatandaş, kaçak 3 katlı binası için imar barışından usulsüz bir şekilde faydalanan komşusu hakkında şikayette bulundu

Beykoz'da imar affı yeniden başlamalı!

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Yapı Kayıt Belgesi çıkaramayan vatandaşların binası yok hükmünde olduğundan hiçbir işlem yapamıyor. Vatandaşlar imar affının yeniden başlatılmasını istiyor...

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Mısır'da 3 yılda 1322 kiliseye ruhsat verildi!

Mısır'da son 3 yılda "kaçak" olduğu iddia edilen 1300'den fazla kilise binası imar affından yararlandı ve ruhsat verildi.

Elazığ SGK'nın eski binası belediyeye devredildi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da bulunan SGK binasının belediyeye tahsis edildiğini açıkladı.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

SGK binası imar durumu Haberi

SGK binası imar durumu

Yahya Kaptan'a yaptırdığı ve tartışmalara konu olan yeni hizmet binasıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce "sağlık tesisi alanı" olan bina yerinin imar İ değişikliği yapılarak "yönetim merkezi alanına dönüştürülmesine tepki gösteren Yahya Kaptan vToplu Tapı Yönetimi'nin şikayetini dikkate alan Koçaeîi 1. İdare Mahkemesi'nin görevlendin! iği . bilirkişi heyeti, raporunu tamamladı. 


TOPLAM 17 sayfalık raporda, yeni binayla ilgili ilginç tespitlerde bulunuldu. İki şehir plancısı ve bir harita mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti, 15 Eylül 2011'de yapılan uygulama imar plan değişikliğinin 'imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı' olduğunu belirtti. Raporda ayrıca binanın, bölgenin ihtiyaçlarına uygun olmadığına da kanaat getirildi. 


SGK İl Müdürü Nurettin Nacar sözkonusu rapordan haberiolmadığım ve inşaatın devanı* edeceğim-söyledi. Nacar, mM "2015 yılında yeni binamızataşınacağız" dedi....