11 / 05 / 2024

SGK çeyiz parası

SGK çeyiz parası

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı olanların yakınlarını ilgilendiren toplu ödeme fırsatını duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu ödeme çeyiz parası şeklinde biliniyor. İşte detaylar...

Çeyiz düzecekler dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın.. Bu destek sizi mutluluktan havalara uçuracak

Evlilik hazırlığında olan ve çeyiz düzmek için kara kara düşünenlere devletten müjdeli haber geldi. yetkililerin gündeminde devletin sağladığı çeyiz desteği yer alıyor. SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara 40.000 TL bedelinde ödeme yapacak.

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.

SGK duyurdu! O ödemelerde değişiklik yapılacak!

SGK tarafından, iş göremezlik ödeneği hesaplama işlemleri son 3 ay olarak belirlenirken, son yaşanan gelişmelerle birlikte hesaplama işlemlerinde değişikliğe gidildiği ve son 12 ayın hesaplanacağı ifade edildi.

SGK genelge yayımladı! İşte emeklilik dilekçesi kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası SGK, emeklilik dilekçesine ilişkin yeni genelge yayınladı. 30 Eylül 2008 tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren ancak dilekçe verdiği tarihte çalışmaya devam ettiği sonradan tespit edilenler hakkında işlem yapılmayacak.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Evlenen çiftlere 24 bin TL'lik çeyiz yardımı müjdesi!

Babasını kaybeden yetim kızlara evlendiklerinde 24 maaş tutarında çeyiz yardımı veriliyor. Ödenecek tutar alınan maaşla tespit ediliyor. Ancak başvuru yapmak şart...Peki çeyiz yardımı ödemesi kimlere yapılıyor, şartları neler? İşte cevabı...

SGK bankalarla anlaştı! Milyonlarca vatandaşa kredi ile emeklilik imkanı!

SGK, kredi ile emeklilik kapsamında bankalarla anlaştı. Protokol kapsamında borcunu ödemesi durumunda aylık bağlanacak sigortalılara krediyle emeklilik imkânı sunulacak.

SGK gayrimenkullerini satışa sundu!

SGK, Ankara Kızılay'daki binasına ‘Satılık' ilanı asarak, gayrimenkullerini satışa sundu. 2015-2019 yılları arasında haczedilen 305 bin 239 adet gayrimenkulden ise bin 328 tanesinin satıldı.

SGK'dan müjdeli haber geldi! Geri ödemesiz 914 TL'yi aşan maaş! 

SGK primi ödeyemediği için SGK'dan emekli aylığı ya da yardımı alamayan yardıma muhtaç vatandaşlar için açıklama geldi. Engellilik oranına göre geri ödeme ve prim şartı olmadan 914 TL'yi aşan maaş verileceği bildirildi.

SGK'dan Erzurum'da 12.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

SGK, mülkiyeti kuruma ait, Erzurum ili, Yakutiye ilçesi, Çiftlik Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı 12 milyon 725 bin TL'ye satıyor...

SGK'dan vatandaşa önemli uyarı! Son gün 1 Şubat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırma başvuruları hala devam ediyor. İdari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezalarının da yer aldığı yapılandırma kapsamında başvurular için son tarih 1 Şubat olarak açıklandı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş emeklilik kararı!

Emekli olacaklara ve borcu olanlara SGK'dan büyük bir müjde geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu bankaları arasında kredi işbirliği protokolü imzalandı.

SGK borcu olanlar dikkat! Faizin yüzde 90'ı silinecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanvekili İsmail Yılmaz: “1200 lira prim ana para borcu, 3 bin 580 lira gecikme faizi olan biri, peşin öderse sadece 81 lira faiz ödeyecek. Yani faizin yüzde 90’ı silinmiş olacak” dedi.

SGK çeyiz parası Haberi

SGK çeyiz parası

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı olanların yakınlarını ilgilendiren toplu ödeme fırsatını duyurdu. Yapılan bu ödemeyle ihtiyaç sahibi olan herkes evlilik öncesi toplu miktarda parasını alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu ödeme çeyiz parası şeklinde biliniyor.

Peki SGK çeyiz parası nasıl alınır? İşte detaylar...

İhtiyaç sahiplerine yapılan nakdi yardımlar arasında yer alan ölüm aylığı, sigortalı kişilerin hayatlarını kaybetmesi durumunda hak sahiplerine veriliyor. Eğer kız çocuklarına verilen ölüm aylığı, evlilik durumu söz konusu olduğunda çeyiz parasına dönüşüyor ancak söz konusu bu ödemeyi alabilmek için belirli bir süreyi aşmamak gerekli.

Egehaber'de yer alan habere göre, tek seferde toplu olarak ödenen söz konusu bu yardım belirlenen şartlar sağlandığında hemen alınıyor. Bu ödemeyi alabilmek için 5 yıl şartı da bulunuyor. Bu süre sonunda yapılan başvurular...