29 / 04 / 2024

sgk kadın istihdam projesi

sgk kadın istihdam projesi

SGK'nın gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte hibe desteği ne ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Peki hibe desteğinin şartları neler? Hibe desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

e-Devlet'e girin tek tıkla 5 bin 150 lira alın!

SGK kadın istihdamı için çalışmaları başlattı. Projeden faydalanan kadınlara aylık 5 bin 150 liralık destek verilmekte. İşte proje ile ilgili tüm ayrıntılar...

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

SGK yeni hibe desteğini duyurdu! Aylık 3.984,44 lira ödenecek!

SGK kadın istihdamını artırmak için bir çok projeyi hayata geçiriyor. SGK tarafından gelen son dakika haberine göre, Kadın istihdamını artırmak ve kayıt dışı kadın istihdamını önlemek amacıyla AB destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçirilecek.

İMSAD inşaat sektöründe kadın istihdamını artıracak!

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun tarafından, Türkiye’de bulunan gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarla ilgili yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda gerçekleşen panelde ‘Gayrimenkul’de Kadının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’ ile ilgili gö

RE/MAX Türkiye'den kadın çalışanlara tam destek!

RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı konusunda sektörün öncüsü oldu. RE/MAX Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Funda Aksoy ve Özlem Akyol’un kariyer yolculuklarını paylaşıyor.

İnşaat sektörüne kadın eli değiyor!

Son bir yılda inşaat sektöründe 19 bin kadın istihdam edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan döneminde inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı 78 binden 97 bine yükseldi. 

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılması düzenlenen Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor..

Baksı Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi 2018'de açılacak!

Tabanlıoğlu Mimarlık'a ait Baksı Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesi dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonu olan MIPIM'den ödülle döndü. Merkezin inşaatı bu yıl başlayıp 2018 yılında bitirilecek.

FU Gayrimenkul'den kadın istihdamına destek!

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, FU Gayrimenkul’e, şirket içinde yüzde 50-50 kadın ve erkek dağılımı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

sgk kadın istihdam projesi Haberi

sgk kadın istihdam projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte hibe desteği ne ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Kadınların iş hayatında yer almasını sağlayacak önemli projeler hayata geçiriliyor. SGK bu konuda harekete geçti ve kadın istihdamını artırmaya yönelik adım attı. 

Peki hibe desteğinin şartları neler? Hibe desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

 

Kadın işverenlere destek olmak, onların iş dünyasındaki rekabete karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak, girişimci kadınların haksız rekabete karşı koruma altında olmasına imkan vermek, kadınlara yeni iş imkanları oluşturmak ve kayıtlı kadın istihdamının yükselmesi için SGK yeni bir adım attı.

Bu kapsamda SGK, Avrupa Birliği destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" yani "Women-Up" Projesi devreye alındı ve detaylar açıklandı. Başvurulara ilişkin ayrıntılar ortaya çıkarken, şehirler için kontenjanlar da verildi. 

Peki hibe desteğinin şartları neler?...