09 / 05 / 2024

Sibusiso Vilakazi Johannesburg ev

Sibusiso Vilakazi Johannesburg ev

Güney Afrika Milli Takımı' nın yanı sıra ülke takımlarından Bidvest Wits' de oynayan Sibusiso Vilakazi' nin Johannesburg kenti Soweto bölgesindeki evi, silahlı saldırganlar tarafından soyuldu..

MÜSİAD, Güney Afrika'da ilk şubesini açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Güney Afrika Cumhuriyeti’nde ilk şubesini açtı. ANC Saymanı Mkhize, MÜSİAD’ın Johannesburg’da şube açmasının iki ülke arasındaki uzun bir ortaklığın başlangıcı anlamına geldiğini vurguladı.

Penti Güney Afrika mağazası açıldı!

İç giyim kategorisinde hizmet veren Penti'nin, Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki ilk mağazası Johannesburg Clear Water Mall'da açıldı. Penti 2018'e kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 700 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Starbucks, Güney Afrika'da şube açtı!

Ünlü kahve zinciri Starbucks, Güney Afrika'daki ilk şubesini Johannesburg'da açtı. Starbucks ülkedeki şube sayısını iki yıl içinde 15'e çıkarmayı hedefliyor.

İnşaatçılar Afrikayı radarına aldı!

Yapı Sektörü Güney Afrika'yı radarına aldı. Sektör temsilcileri, Johannesburg'da tertip edilen BAUMA Conexpo Africa 2015'e katıldı. İş adamları Güney Afrika'yı kıtanın kapısı olarak gördüklerini belirtti.

Güney Afrika'da İdeal Hom Expo 2015 Fuarı başladı!

Johannesburg'da, 25 Türk firmasının da katıldığı "İdeal Hom Expo 2015 Fuarı" başladı Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde, Türk ev tekstili firmalarının ilk kez katıldığı "İdeal Home Expo 2015 Fuarı" başladı.

İMMİB Yapı Malzemeleri, Bauma Conexpo Afrika fuarına katılacak!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi bu kapsamda 15-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlenecek olan "BAUMA CONEXPO AFRİKA 2015" fuarına ilk kez milli katılım gerçekleştirecek.

Güney Afrikalı futbolcu Sibusiso Vilakazi'nin evi soyuldu!

Güney Afrika Milli Takımı' nın yanı sıra ülke takımlarından Bidvest Wits' de oynayan Sibusiso Vilakazi' nin Johannesburg kenti Soweto bölgesindeki evi, silahlı saldırganlar tarafından soyuldu..

Brad Pitt ve Angelina Jolie Güney Afrika'da ev kiraladı!

Güney Afrika 'da yayımlanan " Beeld " gazetesinin haberine göre; 6 çocuklu Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti, Johannesburg'da 7 bin 600 dolara ev kiraladı.

ODTÜ'lü mühendislerin hedefi yeni şirketler alıp Amerika'ya kazma vurmak!

Johannesburg'da 57 milyon tonluk kömür rezervi işleten VTG Holding bu yıl 6 milyon tonluk üretim yapacak. Hedef yeni şirketler satın alarak Amerika'ya da kazma vurmak

Selimiye Camii'nin ikizi Johannesburg'da yapılıyor!

Güney Afrika ziyaretine katılan Türk heyeti, Johannesburg'da yapımı devam eden Nizamiye Camisi'ni ziyaret etti. Heyet, dış görüntüsünden içerideki tezyinata kadar Edirne'deki Selimiye Camii'nin kopyası olan camiyi görünce şaşkınlık yaşadı

Projeler Londra'da yarıştı, kazanan mimari oldu!

Geçtiğimiz hafta Londra'da yapılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Avrupa'dan Afrika'ya sayısız proje birbiriyle yarıştı. Barselona'daki çiçek pazarından Johannesburg'taki stadyuma kadar renk

Sibusiso Vilakazi Johannesburg ev Haberi

Sibusiso Vilakazi Johannesburg ev

Olayın ardından ülke basınına açıklamalarda bulunan futbolcu, silahlı kişilerin kendisini öldürmek amacıyla eve girdiğini belirterek, "Olay sırasında ailem evdeydi ama ben evin arkasındaki kulübedeydim. Aileme beni sormuşlar. O insanlar ne istediğini biliyordu. Benim için gelmişlerdi" iddiasında bulundu.


Olay sırasında uyuduğu için hiçbir şey duymadığını ifade eden 24 yaşındaki Vilakazi, "Saldırganlar babamın kafasına silahla vurmuş ve evi soymadan önce annemle kardeşimi iple bağlamış. O sırada uyanıp eve girseydim kim bilir neler olurdu" ifadelerini kullandı.


Güney Afrika polisi de saldırıyı gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğunu ve ailenin otomobili ile cep telefonları, para, televizyon seti ve alyanslarının gasp edildiğini doğruladı.


Polisin açıklamasında, Güney Afrika milli takımının kaptanı ve kalecisi Senzo Meyiwa'nın geçen hafta bulunduğu eve giren silahlı saldırganlarca öldürülmesi olayının da hırsızlık amacıyla yapıldığı bildirildi.


Emniyet ekipleri,...