25 / 07 / 2024

Sıbyan Mektebi restorasyon

Sıbyan Mektebi restorasyon

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Lüleburgaz'daki Sıbyan Mektebi'nin müze olması için 3 bin imza toplandı!

Lüleburgaz'da bulunan Sıbyan Mektebi'nin müzeye dönüşmesi için 3 bin kişiden imza toplandı. 

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi kuruldu!

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Sıbyan Mektebi restorasyon Haberi

Sıbyan Mektebi restorasyon

Kaymakam Yüce ve Başkan Gerenli’yle Sıbyan Mektebi’ndeki restorasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bir vatandaşın “Sıbyan Mektebi’nin müze olmasını istiyoruz” talebiyle ilgili, restorasyon çalışmalarından sonra Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarından bahsetti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Türk Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız ile birlikte, restorasyon çalışmaları devam eden 450 yıllık tarihi Sıbyan Mektebi’nde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Bilgin, tarihi mektebin kente en uygun şekilde kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Halka sorulacak

Sıbyan Mektebi’nin ardından Kaymakam Yüce ve Başkan Gerenli ile birlikte vatandaşın da sorunlarını dinleyen Bilgin’e bir vatandaş “Sıbyan Mektebi’nin tarih müzesi olmasını istiyoruz” talebinde bulundu. Bunun üzerine Vali Bilgin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Sıbyan...