18 / 07 / 2024

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile içi şiddete karşı yeni bir birim kurdu: Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi. Kısa adı 'ŞÖNİM' olan merkezler, birimler arasında koordinasyon sağlayacak

SON DAKİKA! 128 fay analiz edilecek: En büyük deprem şiddeti ve deprem senaryoları oluşturulacak! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 128 fayın analizi ile elde edilecek sonuçları açıkladı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Yine deprem mi oldu? Acil bakın!

Adana'da sabah saatlerinde korkutan bir deprem oldu. Çevre kentlerden de hissedilen sarsıntının şiddeti, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından 5,5 olarak açıklandı. Ardından, Adana başta olmak üzere yakın illerde çok sayıda deprem meydan geldi. Peki, başka nerelerde ve kaç şiddetinde deprem oldu?

Güvenlik donanımları ve çarpışma önleme asistanı ile Skoda Yeni Kodiaq bayilerde!

Yeni Kodiaq, güçlü ve verimli motor seçenekleri sunarak, sürüş keyfi de sunar. Hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri bulunur ve her iki seçenek de performans açısından oldukça iyidir. Peki Skoda Kaiaq 10 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Uzman isimler, senelerdir büyük bir depreme gebe olan Marmara için sık sık açıklamalarda ve uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak!

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Vestel Çamaşır Kurutma Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel ısı pompalı kurutma makinesi 9 kilogramlık kurutma kapasitesi,kırışık önleme ve narin kurutma fonksiyon özelliği ile karşımıza çıkıyor. Peki Vestel kurutma makinesinin diğer özellikleri neler?

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı.

Oturduğunuz bina depreme dayanıklı mı?

Olası İstanbul depremi yeniden gündemde. Şiddeti 7 ve üzeri olacak bir depremde metropolde büyük bir yıkım olabileceği söyleniyor. Vatandaşların aklında 'oturduğum bina depreme dayanıklı mı' sorusu var. Peki binasından şüphelenenler ne yapmalı?

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Kalekim, bu defa da Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almak için hak kazandı.

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Çaldığı inşaat malzemelerini evinde kullandığı iddia edilen zanlı tutuklandı!

Malatya Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmada, 3 farklı inşaattan yaklaşık olarak 20 bin TL değerinde inşaat malzemesi çaldığı iddia edilen şüpheli tutuklandı.

Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Şerifali Çiftliği Gecekondu Önleme Bölgesi Otogar, Trafo ve Enerji Nakil Hatlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 25 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Haberi

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi

Pilot uygulaması Bursa'da yapılacak ŞÖNİM, şiddet gören kadın için ivedilikle koruma kararı alacak, gerekirse başka ile naklettirecek. Şiddet gören kadın ve çocuğun yanı sıra şiddet uygulayana da psikolojik destek verecek. 'Aile Bütünlüğünün Korunması, Şiddeti Önleme Yasası' çerçevesinde kurulan ŞÖNİM için Bursa'da hazırlıklar tamamlanırken merkezin bir ay içinde hizmete girmesi bekleniyor. İki yıl içinde de 81 ilde açılması planlanıyor. Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, şiddet görenlere sosyal, psikolojik ve hukuksal destek verileceğini söyledi.


-Şiddet gören kadının barınması ve korunması hizmetlerinin şimdiye kadar kadın konuk evleri tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özkul, usulde ve koordinasyonda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Dr. Özkul, merkezin çalışma esasları konusunda şu bilgileri verdi: "Şiddet mağdurlarına yönelik sağlık kontrolü...