03 / 05 / 2024

Side antik kentte yangın

Side antik kentte yangın

Edinilen bilgiye göre, Side Limanı'ndaki bir eğlence yerinin elektrik panosunda yangın çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede söndürüldü. İş yerinde küçük çaplı hasar oluştu.

Kaş Belediyesi, Patara 'daki toplam 7 bin 744 metrekarelik iki araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satıyor!

Kaş Belediyesi mülkiyeti belediyede olan, Patara antik kentte 2 adet araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkaracak.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Side'deki Anıtsal Çeşme restore edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'ndeki Anıtsal Çeşme'de restorasyon ve konservasyon çalışmaları yeniden başlatılacak.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Manavgat Antik Side'de kentsel dönüşüm başladı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları sürüyor.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım projesi başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi” Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı.

Kaçak otelciler Side'nin peşinde!

Side Antik Kenti’nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan ‘nekropol’de kaçak inşa edilen otellerin yıkımı için alınan karar, otel sahiplerini kızdırdı. Otel sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sit derecesinin düşürülmesini istedi.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Adıyaman Perre Antik Kentteki mozağin üzerine koruma evi yapıldı!

Kommagene Uygarlığı’nın büyük kentlerinden biri olan Adıyaman'da ki Perre Antik Kentte ortaya çıkartılan fakat daha sonra üzeri kapatılan, mozaiğin üzerine koruma evi yapıldı.

Çanakkale Parion Antik Kenti'nde kazılar başladı!

Biga'da 2 bin 700 yıllık antik kentte başlayan kazıların eylül sonuna kadar sürmesi planlanıyor. Parion'un arkeojeofizik haritası çıkarılarak, çalışmaların seyriyle ilgili önemli bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

Side antik kentte yangın Haberi

Side antik kentte yangın


Manavgat ilçesindeki Side antik kentte çıkan yangında 3 iş yeri zarar gördü. Edinilen bilgiye göre, Side Limanı'ndaki bir eğlence yerinin elektrik panosunda yangın çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede söndürüldü. İş yerinde küçük çaplı hasar oluştu.


İtfaiye ekiplerinin eğlence merkezine müdahale ettiği sırada, 300 metre ilerideki bir restoranın mutfak bölümünde de yangın başladı. Yangın, içeride bulunan tüpün patlamasıyla büyüdü.


Restoranın yanındaki dükkana da sıçrayan yangına, Antalya ve Manavgat'tan gelen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne ait Türkbeleni Tepesi'nde konuşlanan yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi.


Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında Ayhan Yıldız'a ait restoran ile yanında bulunan Bülent Özen'e ait butik tamamen kullanılamaz hale geldi.


Çevredeki...