11 / 05 / 2024

side antik kentteki deve turları

side antik kentteki deve turları

Antalya Side Antik Kent'te 2014 yılı deve turları başladı. Turların ilk gün tutkunları Alman bir aile oldu. Deve turcusu Salih Demirel, antik kentte belirtilen alanlarda deve turlarına başladıklarını belirtti...

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Side'deki Anıtsal Çeşme restore edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'ndeki Anıtsal Çeşme'de restorasyon ve konservasyon çalışmaları yeniden başlatılacak.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Manavgat Antik Side'de kentsel dönüşüm başladı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları sürüyor.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım projesi başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi” Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı.

Kaçak otelciler Side'nin peşinde!

Side Antik Kenti’nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan ‘nekropol’de kaçak inşa edilen otellerin yıkımı için alınan karar, otel sahiplerini kızdırdı. Otel sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sit derecesinin düşürülmesini istedi.

Adıyaman Perre Antik Kentteki mozağin üzerine koruma evi yapıldı!

Kommagene Uygarlığı’nın büyük kentlerinden biri olan Adıyaman'da ki Perre Antik Kentte ortaya çıkartılan fakat daha sonra üzeri kapatılan, mozaiğin üzerine koruma evi yapıldı.

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Düzce'de antik kentteki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Prusias ad Hypium antik kentindeki çalışmalar devam edecek!

Bugünkü Konuralp beldesinin bulunduğu bölgede yer alan ve Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen antik kentteki kazı çalışmalarının devam edeceği bildirildi

Arap turistlerin kültür turlarına ilgisi arttı!

Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

side antik kentteki deve turları Haberi

side antik kentteki deve turları


Antalya Side Antik Kent'te 2014 yılı deve turları başladı. Turların ilk gün tutkunları Alman bir aile oldu. 


Deve turcusu Salih Demirel, antik kentte belirtilen alanlarda deve turlarına başladıklarını söyledi. Geçen yıl deve turlarına en fazla Rus, İskandinav ve Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Demirel, turla turistlere tarihi ören yerleri hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. 


Turistlerin deve üstünde tarihi ören yerlerini gezmeyi sevdiğini belirten Demirel, "Yeni yılın ilk deve turuna başladık. Turlara ilk günde Almanlar ve Hollandalılar ilgi gösterdi. Almanlar antik kente deve üstünde gezmekten keyif alıyor. Kendilerini ayrıcalıklı hissediyor. " diye konuştu. 


Alman turist Hans Bennats, hayatlarında ilk defa ailecek deve üstünde tur yapmanın heyecanını yaşadıklarını...