28 / 04 / 2024

Sidewalk Labs

Sidewalk Labs

Bir Alphabet alt kuruluşu olan Sidewalk Labs’in hırslı projesi, şehrin mahallelerindeki yaşama, çalışma ve eğlenme şekillerimizi değiştirebilir.

Bitcoin devi resmen iflas etti!

Kripto para sektörünün devlerinden biri olan Stabilcoin TerraUSD'nin yaratıcısı Terraform Labs iflas ettiği kaydedildi. Bitcoin devi, Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi. Binlerce yatırımcıyı ilgilendiren bu olay, piyasada büyük yankı uyandırdı.

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta'nın sanal gerçeklik birimi Reality Labs VR ve AR yatırımlarıyla 13,7 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İşte detaylar…

Erkim Labs Araştırma Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Erkim Labs Araştırma Geliştirme Anonim Şirketi bugünBeşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mert Zorlular tarafından kuruldu.

Daha zeki ve akıllı şehir!

Bir Alphabet alt kuruluşu olan Sidewalk Labs’in hırslı projesi, şehrin mahallelerindeki yaşama, çalışma ve eğlenme şekillerimizi değiştirebilir.

Rebus Labs Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Rebus Labs Teknoloji Anonim Şireti İstanbul Sarıyer 'de 2 Şubat 2015 'te, Mişel Boyman Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda, 100 bin TL sermaye ile kuruldu.

Başakşehir Living Lab, Avrupalı Living Lab'leri ağırlayacak!

ENoLL (European Network of Living Labs) Federasyonu’na bağlı 250’ye yakın Living Lab’in temsil edildiği Open LivingLab Days 2014 Yaz Okulu etkinlikleri Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da 2-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

SAP Türkiye'de AR-GE merkezi kuruyor!

Alman yazılım firması SAP Labs Innovation Center Türkiye, Dünya üzerindeki ikinci Ar- Ge merkezini İstanbul'a kuruyor. 20 milyon euro yatırım bedeliyle kurulacak merkezde 300 kişilik istihdam hedefleniyor...

Francesco Morace: Moda mutluluk için çalışıyor!

EcoDesign Konferansı için Türkiye'ye gelecek pazar araştırmacısı ve Future Concept Labs'ın kurucusu Francesco Morace modanın mutluluk için çalıştığını ve mutfakların evlerdeki yeni yaşam alanları olacağını söyledi

Sidewalk Labs Haberi

Sidewalk Labs

Toronto’nun kuzeyinin Ontario Gölü ile birleştiği kısımda, çimento ve çamurdan oluşan bir toprak parçası var. Bu parça, tesisatçı ve elektrikçi dükkanlarına, açık otoparklara, kışlık tekne kulübelerine ve 1943’te soya fasulyesi deposu olarak inşa edilen kocaman bir binaya; bu bölgenin gemi limanı geçmişinden kalanlara ev sahipliği yapıyor.

Capital'de yer alan habere göre; Torontolular bu alanı çürük, yeteri kadar kullanılmayan ve mikroplu bir yer olarak tanımlıyor. Alphabet’in Sidewalk Labs’i, bölgeyi dünyanın en yenilikçi şehir mahallelerinden birine dönüştürmek istiyor. Şirketin düşüncesine göre, bölge sürücüsüz shuttle’ların arabaların yerini alacağı, trafik ışıklarının yayaların, bisikletlilerin ve araçların akışını takip edeceği, robotların posta ve çöpleri yeraltı tünelleri aracılığıyla taşıyacağı ve hareketli binaların büyüyen aileler ile şirketlere yeni alanlar açacağı bir yer olacak.

2000’lerin başında, bu tarz akıllı şehirler...