02 / 10 / 2024

sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu

sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir otelde düzenlenen Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri açılış toplantısında "İmar Yönetmeliği ve sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp, inşallah toplumun huzuruna sunacağız" dedi.

İnşaat sektörünün 2050'de net sıfır hedefine ulaşması bekleniyor!

Gelecek nesillere daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına kritik önemi olduğunu belirten SPOINT İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Memiç, “Sektörümüzde sürdürülebilir bina tasarımına yönelik atılacak doğru adımlarla 2050’de net sıfır emisyon hedefine ulaşılabiliriz” dedi.

En düşük emekli maaşı yeniden mi belirlenecek? Emeklilere Ocak'ta sıfır zam şoku! Şimdi rakamlar bir bir sıralandı! 

SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2025 zammını dört gözle beklerken, yeniden sıfır zam ihtimali ortaya çıktı. Emekliler için enflasyonda Ocak 2025 senaryosu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Resmen açıklandı! Ocak'a kadar ikinci el araçlar, sıfır araçlardan pahalıya ilana çıkmayacak!

Ticaret Bakanlığı motorlu taşıtların ticareti ile ilgili kapsamlı bir düzenleme yaptı. Söz konusu düzenleme sıfır ve ikinci el satışlara yenilikler getirirken; 2. el satışlarda 'Güvenli Ödeme Sistemi'nin herkes tarafından kullanılması zorunlu oldu.

Dacia Duster güncel fiyatlarını değiştirdi! Sıfır kilometrede fiyatlar ne kadar oldu?

Sıfır kilometre otomobiller için yeni fiyatlar uygulanmaya başlandı. Dacia Duster fiyatları ne kadar oldu? Sıfır kilometre otomobil piyasasında bir dönemi zamsız geçen otomobil firmaları araç fiyatlarına Ağustos ayında zam yaptılar.

Fiat Egea'da mayıs kampanyası! 250 bin TL kredi sıfır faiz fırsatıyla! Fiat Egea Sedan ve Cross fiyat listesi 2024!

Fiat, mayıs ayında Egea sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Fiat, sedan ve Cross modellerinde 250 bin TL kredi sıfır faiz fırsatı sunuyor. İşte  Fiat Egea Sedan ve Cross fiyat listesi 2024!

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Sıfır araba almak isteyenler bu ayrıntıya dikkat! Yargıtay'dan emsal niteliğinde yeni karar!

Sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenlere bir yenisi daha eklendi. Sıfır araba alan vatandaşlar ikinci kez aynı hatayı yaşaması halinde, bayi aracın değiştirmesi gerekiyor. 

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Sayıları 6 milyonu bulan ve en düşük 10 bin TL şeklinde belirlenen maaşı alan emeklilerin bir bölümü, TBMM'de kök maaşlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmezse Temmuz'da sıfır maaş artışıyla karşılaşacak. Peki sıfır maaş artışı sorunu nasıl çözülecek? 

Peugeot'dan sıfır otomobilde indirim kampanyası! Peugeot kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor...

Sıfır otomobil hayalinizi Peugeot ile gerçekleştirmeniz mümkün. Marka, tarafından bir kampanya duyurdu ki, bayiye giden altında sıfır otomobil ile geri dönecektir. İndirim değerindeki kaçırılmayacak fırsatlar ve kampanya detayları.

Yılın son sıfır araç kampanyaları! 2023 model sıfır araçlarda güncel fiyatlar...

2023 senesinin geride bırakarak yeni bir yıla adım atarken, otomobil dünyası da 2024 model sıfır araç modelleri ile yeni bir döneme girecek. Otomobil üreticileri, yeni modellerini tanıtarak müşterilerine sunuyor. İşte markalar ve fiyatları...

sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu Haberi

sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu

 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir otelde düzenlenen Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri açılış toplantısında yaptığı konuşmada, İmar Yönetmeliğine değinerek. "Herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını bilerek söylüyorum. Ortalama herkesin evet diyebileceği çalıştaylar düzenlenerek bir İmar Yönetmeliği ve sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp, inşallah toplumun huzuruna sunacağız. Çünkü İmar Kanunumuz biraz yamalı bohçaya dönmüş ve eksikleri var" değerlendirmesinde bulundu. 


"KALİTE SORUNU VAR" 


Güllüce, meslek lisesinde okuduğunu anımsatarak, inşaat işleriyle ilgili cam kesme hariç çoğu şeyi bildiğini kaydetti. 

"Şu konuştuğum kürsüyü yapacak marangozluğum bile vardır, hatta daha kalitelisini yaparım" diyen Güllüce, iş gücü kalitesinin önemini anlattı. 

Marmara Depremi sonrasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Güllüce, malzeme kalitesi kadar nitelikli iş gücünün de önemli olduğunu vurguladı. 

Güvenli yapı malzemeleri ve yapı denetimi konularını da ele...