29 / 04 / 2024

sığınak başka amaçla kullanılır mı

sığınak başka amaçla kullanılır mı

Kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan farklı şekilde değerlendilir mi? Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Roborock S6 Pure Akıllı Robot Süpürge A101'de satışta! Bu fiyata başka yok! Hemen bakın!

A101'den robot süpürge almak isteyenlere güzel haber geldi! A101, Roborock S6 Pure Akıllı Robot Süpürge'yi uygun fiyatlı piyasa fiyatı ile satışa çıkardı. Peki, A101'de Roborock S6 Pure Akıllı Robot Süpürge ne kadar? Roborock S6 Pure Akıllı Robot Süpürge kaç TL? İşte 31 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

Migros’ta mayısın ilk indirimleri başladı! Tuvalet kâğıdı 155 TL, bebek şampuanı 35 TL, şampuan + duj jeli 80 TL...

Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketlerinden Migros’un 2 Mayıs aktüel ürünler kataloğu paylaşılırken, Migros’ta 2 Mayıs tarihinde tuvalet kâğıdı 155 TL’ye, bebek şampuanı 35 TL’ye, duj jeli 80 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta 2 Mayıs’ta başka hangi ürünler indirimde?

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.

Beko’da çamaşır makineleri 1000 TL indirimde! Kısa süreli indirimleri kaçırmayın!

Beko’da çamaşır makineleri 1000 TL indirimle satılıyor. Kısa süreli indirimleri kaçırmayın tavsiyesi gelirken en uygun çamaşır makinelerinden M 8101 BB Çamaşır Makinesi ve birçok üründe 1000 TL indiriminin geçerli olduğu belirtildi.

Philips Powerpro Max süpürge kaç TL? Özellikleri neler? 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Derinlemesine temizlik isteyenleri yüksek emiş gücü ile tatmin eden Philips Powerpro Max Elektrik süpürgesi, 5 yıllık garanti sunarak motor gücünü de ispatlıyor. Toz torbasız ve kolay temizlenir özellikte Philips Powepro Max Süpürge kaç TL? Başka hangi özellikleri var?

Carrefoursa'da Roborock, Xiaomi Mi, Reeder, Arzum Robot Süpürgeler kaç TL? 29 Ocak 2023 fiyat listesi...

Ev temizliğinde başlayan akıllı dönemin baş kahramanı robot süpürgeler, Carrefoursa'da kaç liraya satılıyor? Roborock, Xiaomi Mi, Reeder ve Arzum Ar Robotek robot süpürgeler kaç lira? İşte cevabı...

Temizliği sevenlerin bayıldığı süpürge! Dyson kablosuz süpürge kaç TL? 27 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Güçlü çekişi, kablosuz kolay hareket imkanı ve sessiz çalışmasıyla beğeni toplayan Dyson kablosuz süpürge, bebekli veya evcil hayvan bulunan evler için de çok uygun.  Peki Dyson süpürgenin başka özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? Buğday, arpa, mısır 5 Ocak 2023 fiyat listesi..

Hububatta yılsonuna doğru fiyatların artacağına ilişkin bir beklenti gündemde yer alıyordu. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Altın dolar derken yatırımcılara darbe başka yerde geldi

Altın veya dolar derken yatırımcıya darbe başka bir yerden geldi. Dolar endeksinin 20 yılın zirvesine çıkması gümüş yatırımcısını hüsrana uğrattı. Son bir ayda yüzde 13.6 gerileyen fiyatların 1 yıllık kaybı yüzde 26.56 oldu.

Rusya’nın gaz ambargosu üzerine AB yüzünü başka yöne çevirdi! İki ülkeyle anlaşma

Savaş nedeniyle AB ile Rusya arasında yaşanan gerilim tırmanıyor. Rusya’nın Avrupa’ya uygulamakla tehdit ettiği gaz ambargosunun ardından AB yüzünü başka yöne çevirdi. İsrail’le doğal gaz anlaşması yapacağını duyuran AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen, gazın Mısır üzerinden sağlanacağını söyledi.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

sığınak başka amaçla kullanılır mı Haberi

sığınak başka amaçla kullanılır mı

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Sığınak yönetmeliği gereğince; Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemez. 


Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı kullanma izni veya kısmi kullanma izni verilemez. 


Ruhsat eki onaylı mimari projenin bir örneği ile denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin uzmanlık alanlarına uygun denetim raporlarının sığınaklara ilişkin bölümü, ilgili idarelerce mülki idare amirliğine gönderilir. Yapı kullanma izni verilmiş yapıların sığınak olarak ayrılmış bölümlerinde Yönetmeliğe aykırı olarak değişiklik yapılamaz.


Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye...