06 / 05 / 2024

Sığınak hijyen tedbirleri

Sığınak hijyen tedbirleri

Apartman sığınağı; tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Apartman sığınağı nasıl olmalı?

Sığınaklar ile ilgili esasları düzenyeleyen Sığınak Yönetmeliğine göre, apartman sığınağı nasıl olmalı? Sığınak büyüklüğü ne kadar olmalı? Sığınaklarda olması gereken diğer özellikler nelerdir? İşte yanıtı...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Klima almak isteyenlere müjde! Arçelik 12465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima’nın fiyatı açıklandı!

Arçelik, kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde evine, iş yerine veya bulunduğu herhangi bir ortama klima alarak serinlemek isteyenler için 12465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima’yı satışa çıkardı. Arçelik, klimanın fiyatını ve teknik özelliklerini paylaştı.

Migros’ta Activex Antibakteriyel sıvı sabun 33,50 TL Dove nemlendirici 13,90 TL! 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

Migros’ta birçok hijyen ürünü indirime girdi. Activex Antibakteriyel Sıvı Sabun 33,50 TL, Dove nemlendirici ise 13,90 TL’den satılıyor. İşte 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

Kir ve tozları yüzeylerden söküp atan yüksek emiş güçlü elektrikli süpürge Bosch'ta! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her yüzeyi temiz olsun kirden ve tozdan arınsın diyenler için Bosch,yüksek motor teknolojisi sayesinde halı ve tüm yüzeylerde maksimum hijyen sağlayan elektrikli süpürgeyi satış mağazasında cebinize uygun fiyatlarla satışa sunuyor.

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Arçelik'ten Ultra Hijyen Plus Inverter Split Klimaya indirim! İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten 12465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Split Klimaya 500 TL indirim geldi! Peki, Arçelik ınverter klima fiyatları ne kadar oldu? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Beko'dan aktif hijyen Plus Inverter Split klimaya 1000 TL'lik indirim! İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Beko'dan 41865 HP aktif hijyen Plus Inverter klimaya 1000 TL indirim geldi! Peki, ınverter klima fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten HP ultra hijyen plus ınverter split klimaya 1000 TL'lik indirim! İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten 18465 HP ultra hijyen plus ınverter split klimaya 1000 TL indirim geldi. Peki, split klima fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Siemens ile hijyen standardınızı yükseltin… İşte Siemens elektrikli süpürgeleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Siemens elektrik süpürgeleri, derinlemesine temizlik performansları ile oldukça iddialı. Gelin Siemens elektrik süpürgelerine ve Mart 2022 fiyatlarına birlikte bakalım…

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. açıldı!

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. bugün Ümraniye'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Önder Sönmez ve Nurettin Sönmez ortaklığında açıldı.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kartlı ödemelerde, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, temassız işlem limitinin, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 TL şeklinde yeniden güncellenmesine karar verdi.

Sığınak hijyen tedbirleri Haberi

Sığınak hijyen tedbirleri

Apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Apartman sığınağı; tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki apartman sığınakları nasıl olmalıdır? Apartmanda sığınak zorunlu mudur?


25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sığınak yönetmeliği kapsamında apartman sığınaklarının nasıl olması gerektiğine ilişkin esaslar madde 7'de açıklanıyor.


Madde - 7 -

Sığınak büyüklüğü 

Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon ve yataklı sağlık tesisleri gibi...